Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Nieuwe firmware voor de Canon EOS R5, R6 en 1D mark III

donderdag 1 april 2021, 14:07 door | 2.585x gelezen | 0 reacties

Canon heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor drie camera's. Met deze firmware update krijgt de Canon EOS R5, EOS R6 en de EOS 1D mark III vooral een uitbreiding in de filmfuncties. Heb je een van deze camera's, dan kun je de update vanaf nu doen.

Nando canon firmware update


De hoofdzaak van deze updates betreft, afhankelijk van het model camera, de video functies van de genoemde drie camera's. Filmen met 120 fps in full HD filmen behoort nu tot de mogelijkheden en de IPB videobestanden kunnen met een lagere bitrate opgenomen worden voor kleinere bestanden.

De Canon EOS R5 en EOS 1D mark III krijgt de Canon Log-3 zoals die ook bij de Canon Cinema EOS camera's te vinden is, zodat je kunt profiteren van een hoger dynamisch bereik.

Voor de fotograaf is er de optie toegevoegd om het scherm van de camera tijdens het fotograferen uit te schakelen, met behoudt van weergave, gelijk aan de spiegelreflex camera's.

Wat interessanter is, is de ondersteuning voor fulltime handmatige scherpstelling van RF objectieven, zodat je deze in servo-AF handmatig kunt overnemen. Het is met deze update ook mogelijk om de instellingen van je camera op de geheugenkaart op te slaan.

Nando firmware update eos r5


De firmware voor de drie camera's kan via het downloadcentrum van Canon gedownload worden. Daar vind je bovendien een complete lijst met de toevoegingen, aanpassingen en verbeteringen die deze firmware voor jouw camera brengt.

- Firmware voor de Canon EOS R5
- Firmware voor de Canon EOS R6
- Firmware voor de Canon EOS 1D mark III

Een kleine aanvulling op de link naar de Canon EOS R6 firmware update. Canon had de eerste versie al snel offline gehaald wegens enkele fouten in de software. Inmiddels is de vernieuwde firmware online gekomen. Had je de oude al gedownload? Dan raad ik aan deze te vervangen voor deze nieuwe versie.

Lees ook de reviews van deze drie camera's hier op Photofacts:

- Review: Canon EOS R5
- Review: Canon EOS R6
- Review: de Canon 1D mark III

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord