Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Review: BesteCanvas.nl fotoboek

vrijdag 20 juli 2018, 16:32 door | 5.673x gelezen | 6 reacties

Eerder kon je de recensie over de fotoboeken van Saal Digital, Profotonet, Albelli, CeWe en Pixum lezen. Ik ben tot nu toe behoorlijk tevreden over de resultaten. BesteCanvas.nl bood me eveneens de gelegenheid één van hun albums te testen.

BesteCanvas.nl producten fotoboeken


Software


Bij BesteCanvas.nl kun je fotoboeken aanmaken in een webbrowser, of via bestelsoftware voor Windows en Mac. De BesteCanvas.nl software is hetzelfde als die van Profotonet.

Ik zie alleen een stuk minder beschikbare maskers, frames et cetera. Maar het kan zijn dat je die extra kunt installeren.

BesteCanvas.nl fotoboek


Ik koos een Hardcover XXL fotoboek op formaat 30x30 centimeter van 70 pagina's. Ik ontving hiervoor een vouchercode van BesteCanvas.nl. Deze voer je in tijdens de bestelprocedure.

De kosten kwamen op 38,90 euro plus 24,09 euro voor de additionele pagina's. In totaal 62,99 euro plus verzendkosten a 5,90 is 68,89 euro in totaal.

BesteCanvas.nl fotoboek


Er zijn tot eind dit jaar nog geen mogelijkheden voor een layflat-binding en/of afdrukken op glanzend fotopapier. Ook het online zetten van een besteld fotoboek ligt (nog) niet binnen de mogelijkheden.

Het online samenstellen van een fotoboek is geen optie. Zeker niet als het een wat dikker boek met veel foto's wordt. Het uploaden gaat enorm traag, maar ze geven dit zelf ook al aan in de help-procedure.

Als je een boek lokaal samenstelt moet je eerst de software installeren, die zowel voor Windows als voor de Mac beschikbaar is. Dit is een normale procedure die bij de meeste aanbieders van fotoboeken op dezelfde manier plaatsvindt.

BesteCanvas.nl fotoboek


De software meldt zelf als er updates zijn en je kunt zelf bepalen of en wanneer je die wilt installeren. Ook kun je zelf bepalen wat voor cliparts en andere extra plaatjes je wilt installeren.

Bij het opnieuw opstarten van je bewaarde project krijg je wel iedere keer een foutmelding dat er een aantal afbeeldingen ontbreken (met de naam Mothersday of Spring..).

BesteCanvas.nl fotoboek


Bij het bestellen kun je helemaal doorgaan tot aan het betalen. Als dat is afgerond kun je de foto's pas gaan uploaden. Een beetje een vreemde volgorde, maar uiteindelijk komt het goed!

Levering en verpakking


Na een week werd het boek geleverd, verpakt in stevig verpakkingsmateriaal. Hierdoor kwam het onbeschadigd aan. Ik kreeg ook op tijd een mailtje zodra het product verzonden was. Allemaal prima in orde!

BesteCanvas.nl fotoboek


Conclusie


Het boek ziet er erg mooi uit met een stevige kaft met een mooie glossy coating. Helaas is het bij BesteCanvas.nl nog niet mogelijk om ook de pagina's zelf van een glossy coating te voorzien. Hierdoor ogen de pagina's vrij dun en ogen de foto's wat minder kleurrijk.

Maar desondanks is de drukkwaliteit prima en is elk detail in de foto zichtbaar gebleven, ook in de donkere schaduwpartijen.

Ook de 'lay flat' optie is nu nog niet beschikbaar (einde van dit jaar wel, er komt dan een nieuwe review) waardoor je het boek niet plat kunt neerleggen en openslaan.

BesteCanvas.nl fotoboek


Een voordeel van de wat dunnere pagina's is wel dat het boek wat dunner is gebleven, waardoor je het gemakkelijk kunt doorbladeren terwijl je het op je schoot legt of gewoon in je handen houdt.

Ik ben er heel blij mee en verschillende mensen die het hebben doorgebladerd vinden het prachtig. Vooral de wat grotere, paginavullende foto's komen goed tot hun recht. De wat kleiner afgebeelde foto's wat minder, maar dit heb ik vaker gezien, ook bij andere leveranciers.

De mogelijkheid tot het online zetten van het fotoboek is ook nog niet aanwezig, maar dat heb ik vaker gezien. Ook deze optie gaan ze onderzoeken en is mogelijk einde van dit jaar wel aanwezig.

BesteCanvas.nl fotoboek


De prijs-kwaliteit verhouding vind ik, net als bij de overige producten van BesteCanvas.nl erg goed. Voor 69 euro inclusief verzendkosten heb je een 70 pagina's tellend fotoboek. Voor mensen die de glossy prints niet zo belangrijk vinden is dit een mooie en goedkope optie.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

6 reacties

 1. Robbert
  Robbert schreef op maandag 23 juli 2018 om 18:02  | reageer

  Beste Michelle,
  ik heb al je fotoalbumreviews gelezen en er is één ding dat ik elke keer weer mis. Zo'n tien jaar geleden crashte mijn computer en toen raakte mijn fotoalbums corrupt. Alles stond toen nog lokaal, niets stond in de cloud of op de server van het fotoalbum. Sindsdien zoek ik naar mogelijkheid om mijn fotoalbum te exporteren, naar xml, pdf, pub of wat dan ook. En het zou handig zijn als het fotoalbum ook dit formaat zou kunnen importeren. Op dit moment red ik mij door in Paint.Net de pagina's te maken en dan als jpg toe te voegen aan het fotoalbum. Weet jij een software voor een fotoalbum dat wel kan importeren en exporteren ?
  Alvast dank, Robbert

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op maandag 23 juli 2018 om 21:01  | reageer

  @Robbert: interessante vraag! Ik ga het eens uitzoeken. Ik weet dat je Saal-digital albums in ieder geval wel kunt exporteren naar een PDF-bestand.

 3. Frans
  Frans schreef op maandag 23 juli 2018 om 21:49  | reageer

  Ook ik volg met belangstelling al uw fotoboek-reviews. Bij Blurb kun je voor een paar euro een pdf-versie bijbestellen, en als je fotoboek niet te groot is, ook een e-bookversie (die je overigens ook zelf met behulp van de pdf kunt maken). Blurb kent sinds kort de mogelijkheid om de afbeeldingen per foto 'automatisch' te laten verbeteren - vroeger kon dat alleen voor alle foto's in het boek. Da's een flinke vooruitgang, vind ik.

 4. Bart
  Bart schreef op dinsdag 24 juli 2018 om 15:51  | reageer

  Beste Michelle,
  Ik ben heel blij met je fotoboekreviews. Lees ze dan ook altijd van a tot z en weer terug.

  Inmiddels heb je zes fotoboeken gereviewed. Waar ik nu behoefte aan heb (en wellicht ook andere lezers) is een tabel waarin je jouw bevindingen per fotoboek opneemt zodat ze onderling makkelijk kunnen worden vergeleken. Is dat een mogelijkheid?

  Hartelijke groet, Bart

 5. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 24 juli 2018 om 16:59  | reageer

  @Bart: een hele goeie! Met de tabel ben ik al bezig. Zodra ik een stuk of 10 verschillende leveranciers heb gereviewed volgt het overkoepelende en vergelijkende artikel!

 6. Cuno
  Cuno schreef op donderdag 26 juli 2018 om 15:06  | reageer

  @Robbert
  Jouw probleem is ook één van de redenen waarom ik nooit mijn foto-albums ontwerp met de software van het afdrukbedrijf. Ik ontwerp alle albums (en andere foto-collages, banners, posters) met FotoFusion van Lumapix.
  Alle vrijheid en gereedschap beschikbaar, uitvoer achteraf in te stellen: bestandsformaat (jpg, psd, png, pdf, tif,...), resolutie, web...
  En dan per opgemaakte pagina's importeren in de software van de afdrukker. Kun je een herhaling altijd nog ergens anders laten afdrukken, of een pagina hergebruiken als poster, of...

  Er zijn natuurlijk meer programma's waarmee dat kan, zoals Fundy Designer, Moments Designer, ...

  Los daarvan is het maken van back-ups altijd verstandig (maar dan moet je bij de gebruikte software wel weten waar de bestanden worden neergezet).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Reviews

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.217 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord