Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Nieuwe firmware voor filmmakers met de Canon R6 en 1D mark III

dinsdag 13 juli 2021, 20:10 door | 2.314x gelezen | 0 reacties

Heb je een Canon EOS R6 of een EOS 1Dx mark III, en maak je filmopnames? Dan is de nieuwe firmware update die Canon op 8 juli uitgebracht heeft heel interessant voor je. Je krijgt namelijk beschikking over de lang verwachte C-log 3.

In april 2021 schreef ik over het verschijnen van een firmware update voor de Canon EOS R5, EOS R6 en de EOS 1Dx mark III. Een van de nieuwe opties was de C-log 3 optie voor filmmakers die helaas niet voor de EOS R6 en EOS 1Dx mark III gold. Dit zou in een later tijdstip toegevoegd worden.

Nando canon firmware updateNu is het dus zover, en krijgen de gebruikers van de twee camera's nu ook de mogelijkheid om filmopnames in C-log 3 te maken. Hiermee vergroot je het dynamisch bereik van je opnames en krijg je meer kleurruimte opties.

Je krijgt bovendien de mogelijkheid om de opnames op twee kaartjes tegelijk op te nemen, in plaats van een enkele kaart. Daarmee heb je de beschikking over een real-time backup wat vooral bij belangrijke opnames welkom kan zijn.

Voor de Canon EOS 1Dx mark III komt met deze firmware update bovendien de mogelijkheid om de nieuwe CFExpress VPG40 kaartjes te gaan gebruiken. Deze bieden een schrijfsnelheid van 400 MBps.

De Canon EOS R5 heeft ook een firmware update gekregen. Deze camera krijgt de laatste twee updates, filmopnames op twee kaartjes tegelijk opnemen en de ondersteuning voor CFExpress VPG40 kaartjes.

Nando firmware update eos r5


De firmware voor de drie camera's kan via het downloadcentrum van Canon gedownload worden. Daar vind je bovendien een complete lijst met de toevoegingen, aanpassingen en verbeteringen die deze firmware voor jouw camera brengt.

- Firmware voor de Canon EOS R5
- Firmware voor de Canon EOS R6
- Firmware voor de Canon EOS 1D mark III

Lees ook de reviews van deze drie camera's hier op Photofacts:

» Review: Canon EOS R5
» Review: Canon EOS R6
» Review: de Canon 1D mark III

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord