Nando Harmsen

Nieuwe firmware voor filmmakers met de Canon R6 en 1D mark III

dinsdag 13 juli 2021, 20:10 door | 1.791x gelezen | 0 reacties

Heb je een Canon EOS R6 of een EOS 1Dx mark III, en maak je filmopnames? Dan is de nieuwe firmware update die Canon op 8 juli uitgebracht heeft heel interessant voor je. Je krijgt namelijk beschikking over de lang verwachte C-log 3.

In april 2021 schreef ik over het verschijnen van een firmware update voor de Canon EOS R5, EOS R6 en de EOS 1Dx mark III. Een van de nieuwe opties was de C-log 3 optie voor filmmakers die helaas niet voor de EOS R6 en EOS 1Dx mark III gold. Dit zou in een later tijdstip toegevoegd worden.

Nando canon firmware updateNu is het dus zover, en krijgen de gebruikers van de twee camera's nu ook de mogelijkheid om filmopnames in C-log 3 te maken. Hiermee vergroot je het dynamisch bereik van je opnames en krijg je meer kleurruimte opties.

Je krijgt bovendien de mogelijkheid om de opnames op twee kaartjes tegelijk op te nemen, in plaats van een enkele kaart. Daarmee heb je de beschikking over een real-time backup wat vooral bij belangrijke opnames welkom kan zijn.

Voor de Canon EOS 1Dx mark III komt met deze firmware update bovendien de mogelijkheid om de nieuwe CFExpress VPG40 kaartjes te gaan gebruiken. Deze bieden een schrijfsnelheid van 400 MBps.

De Canon EOS R5 heeft ook een firmware update gekregen. Deze camera krijgt de laatste twee updates, filmopnames op twee kaartjes tegelijk opnemen en de ondersteuning voor CFExpress VPG40 kaartjes.

Nando firmware update eos r5


De firmware voor de drie camera's kan via het downloadcentrum van Canon gedownload worden. Daar vind je bovendien een complete lijst met de toevoegingen, aanpassingen en verbeteringen die deze firmware voor jouw camera brengt.

- Firmware voor de Canon EOS R5
- Firmware voor de Canon EOS R6
- Firmware voor de Canon EOS 1D mark III

Lees ook de reviews van deze drie camera's hier op Photofacts:

Review: Canon EOS R5
Review: Canon EOS R6
Review: de Canon 1D mark III

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.704 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord