Elja Trum

Duizendste Photofacts artikel

maandag 27 april 2009, 19:13 door | 5.611x gelezen | 27 reacties

1000 Photofacts artikelen!Vandaag hebben we met Photofacts weer een bijzondere mijlpaal bereikt. Dit is het duizendste artikel dat verschijnt op dit weblog! Duizend fotografie gerelateerde artikelen sinds de start in juni 2006. Dat is een flinke lading, al zeg ik het zelf.

In de eerste maanden had ik het vaak nog moeilijk om telkens weer een nieuw onderwerp te bedenken waar ik iets over kon schrijven. Tegenwoordig heb ik niet genoeg tijd om alles te schrijven wat me een artikel waard lijkt. Ik heb mezelf een minimum gesteld van ťťn artikel per dag en dat lukt gelukkig aardig.

Van de duizend artikelen heb ik er overigens zelf 808 geschreven. De rest is geschreven door de andere Photofacts bloggers. Ik ben hun uiteraard erg dankbaar voor hun bijdrage! Samen hebben we volgens mij Photofacts goed op de digitale kaart kunnen zetten.

De meeste bekeken artikelen
Het is natuurlijk interessant om te zien welke artikelen het meeste bekeken zijn op Photofacts. Opvallend is wellicht dat de populairste artikelen gingen over America's Next Top Model. Maar liefst vier van de artikelen uit de top 10 gaan hierover en het populairste artikel is bijna 83.000 keer bekeken! Dat zal wat betreft bezoekers waarschijnlijk niet helemaal de doelgroep zijn.

De top vijf zonder ANTM:

1. Aan de slag met HDR fotografie
2. Preview: Canon 450D
3. De eerste ervaringen met de Canon 400D
4. Preview: Nikon D60
5. Fotograaf: David Hamilton

Dat High Dynamic Range fotografie populair is, is dus wel duidelijk. Daarnaast zijn camera previews en reviews blijkbaar in trek. Wellicht tijd dat ik weer eens wat reviews ga plaatsen. Waar de bezoekers van de pagina over David Hamilton voor kwamen is wel duidelijk. Wat dat betreft is het nog vreemd dat het artikel over naaktfotografie nog niet in dit lijstje staat.. knipoog

Ik heb nog steeds dagelijks erg veel plezier in het bijhouden van Photofacts en sinds begin dit jaar is Photofacts ook officieel mijn eigen bedrijfje. Dat doe ik overigens naast mijn 40 uurige werkweek, want heel veel inkomsten levert de website (nog) niet op. vrolijk

Jullie als lezers van Photofacts natuurlijk ook bedankt, zonder lezers en reacties waren we natuurlijk nooit tot 1.000 artikelen gekomen! Voorlopig dus nog geen einde aan de artikelen op het weblog. Voldoende plannen en ideeŽn. Daarnaast zijn jullie suggesties natuurlijk ook altijd welkom. Op naar de 2.000 artikelen!

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

27 reacties

 1. Pim
  Profiel Pim schreef op maandag 27 april 2009 om 19:31

  Gefeliciteerd Elja!!
  Ga zo door knipoog

 2. Ruud
  Profiel Ruud schreef op maandag 27 april 2009 om 19:32

  ik lees al iets langer mee, reageer nog niet zo lang, maar in ieder geval in mijn ogen één van de betere fotoblogs!!..proficiat met je 1000-ste!!!

 3. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op maandag 27 april 2009 om 20:08

  Proficiat! Dat is zeker een mijlpaal, het is ook een goed lopende blog dus zeker zo doorgaan hé!

 4. aradilon
  aradilon schreef op maandag 27 april 2009 om 20:21

  Proficiat !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Photofacts Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.008 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord