Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Tips voor foto's van (huis-)dieren op dierendag

donderdag 4 oktober 2018, 11:22 door | 3.794x gelezen | 0 reacties

Vandaag is het dierendag! Een mooie gelegenheid om je/een (huis)dier eens in het zonnetje, of beter nog, op de foto te zetten. Het fotograferen van dieren lijkt in veel opzichten op portretfotografie.

Net zoals bij mensen probeer je de schoonheid, de ziel en het karakter van het dier vast te leggen. In dit artikel een verwijzing naar een aantal topartikelen over dit onderwerp.

Studioportret


We hebben al heel wat artikelen geschreven over het fotograferen van dieren, waaronder het artikel: 10 tips voor het fotograferen van honden.

Als je van vogels houdt (een behoorlijke uitdaging om te fotograferen, dat wel...), dan is dit artikel van Liesbeth van Asselt met Heel veel tips over vogelfotografie! vast erg bruikbaar voor je.

Daarnaast is de enorme vogelexpert Wilfried Solarz natuurlijk al vaak bereid geweest om zijn tips en geheimen te delen, onder andere in zijn artikel: 17 Vogelfotografie-tips van Wilfried Solarz.

Elja schreef in 2014 al eens een artikel op dierendag: 8 tips om je huisdier te fotograferen met daarin tips van gerenommeerd huisdierenfotograaf Paul Walker.

Hondencommunicatie


Iris van Liempt schreef in 2015 een artikel met daarin 20 prachtige foto's van dieren. Om even wat inspiratie op te doen!

Mocht je toevallig nog op vakantie zijn en je in een gebied met veel wildlife bevinden, dan is het artikel 8 tips voor fotografie op een safari wellicht van toepassing.

Zoek je het dichterbij huis, dan is het artikel Dagje foto's maken in Burgers Zoo van Richard Hijmering wellicht interessant om te lezen.

Nu in de herfsttijd met burlende herten is het wellicht leuk om de Veluwe eens te bezoeken en er je slag te slaan. Johannes Klapwijk geeft in zijn artikel Edelhert in volle actie tips hoe je dit kunt aanpakken.

Hopelijk geven deze links je inspiratie om (weer) eens aan de slag te gaan met het fotograferen van dieren. Voor mij het leukste en uitdagendste genre binnen de fotografie!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord