Een foto met een stoere sfeer: kies industrieel

Een industriŽle inrichting is helemaal hot. Dit is ook vaak terug te zien op foto's, zoals portretfotografie of productfotografie. Wil jij jouw studio klaarmaken voor deze stoere stijl? In dit artikel vind je tips die jou helpen bij het maken van een industriŽle stijl in jouw studio.

Vloeren en muren


Allereerst is het verstandig om de studio, of je die nou thuis hebt of op een andere locatie, te voorzien van industriŽle muren en vloeren.

Zo kun je de muur in een betonlook verven, maar je kunt er ook voor kiezen om te behangen met bijvoorbeeld een print van een stenen muur. Waar je natuurlijk ook voor kunt kiezen, is een achtergronddoek.

Voor de vloer zou je groots uit kunnen pakken. Je kan bijvoorbeeld een mooie, stoere gietvloer nemen of robuust hout. Mocht je niet te veel in de vloer willen investeren, kun je ook kiezen voor laminaat, een tapijt of een zeil die je tijdens de shoots gebruikt.

Je kunt natuurlijk ook afwisselen qua vloer, of er voor kiezen om de vloer zo te laten zoals deze is.

Regel verlichting


Het is belangrijk om ook na te denken over lichtinval en verlichting. Wil je geen lichtinval, dan kun je kiezen voor verduisterende gordijnen.

Toch kan natuurlijk licht mooie effecten geven aan jouw fotoís. Je kunt, om de industriŽle stijl te bewaren, ook kiezen voor bijvoorbeeld zwarte houten jaloezieŽn. Hiermee regel je gemakkelijk meer of minder lichtinval.

Voor verlichting kun je, naast de flitsers en softboxen, kiezen voor mooie industriŽle lampen.

Een staande lamp industrieel is in een studio ontzettend handig. Deze lampen kun je te pas en te onpas verplaatsen, maar ook draaien. Hierdoor kun je dat wat je wilt benadrukken in de schijnwerpers plaatsen.

De industriŽle staande lampen geven direct een stoer sfeertje. Ze zijn vaak gemaakt van staal of hout en hebben over het algemeen de kleuren zwart, bruin en wit.

Ook goud, brons en rosť komt vaak voor bij deze lampen, maar ook door de gehele industriŽle woonstijl vind je deze kleuren terug.

De aankleding


Heb je nou een vette Chesterfieldbank of een mooie cognacbruine bank en wil je dat jouw modellen op de bank poseren? Vergeet dan niet om een mooie salontafel industrieel te plaatsen.

Een salontafel kun je nog aankleden met bijvoorbeeld een vers bosje bloemen, wat kaarsjes of magazines. Probeer het wel rustig te houden om de aandacht niet te veel af te leiden van het model.

Vind je een salontafel te veel van het goede of wil je naast de salontafel nog iets anders? Een bijzettafel industrieel is dan een goede keuze.

Hierop kun je bijvoorbeeld een gebakje, kopje koffie of een laptop plaatsen. Deze bijzettafeltjes zijn in vele vormen te vinden. Meestal hebben ze een stalen onderstel, en sommige tafeltjes kun je over de leuning van de bank heen schuiven.

De salontafels en bijzettafels kun je ook in sets krijgen. Hiermee kun je lekker schuiven, passen, meten en decoreren. Zo creŽer je de perfecte industriŽle sfeer in jouw foto's!

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.629 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord