Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Overzicht: Reviews

Reviews van fotografie gerelateerde producten.
Onze mening over de nieuwste camera's, monitoren en andere apparatuur.

Review: Sony FE 16-25mm en FE 24-50mm f/2.8 G-objectieven

Review: Sony FE 16-25mm en FE 24-50mm f/2.8 G-objectieven

vrijdag 14 juni 2024, 15:30 | Nando Harmsen | 883x gelezen | 0 reacties

Sony heeft twee f/2.8 zoomobjectieven beschikbaar. Dit zijn de FE 2.8/16-25mm G en de FE 2.8/24-50mm G. Dankzij het beperkte zoombereik zijn deze objectieven ondanks de grote lensopening erg compact en lichtgewicht. In deze review lees je alles over hoe deze twee objectieven presteren.

» lees verder (1752 woorden)

Eerste impressie van de Fujifilm X-T50

Eerste impressie van de Fujifilm X-T50

vrijdag 31 mei 2024, 16:32 | Nando Harmsen | 1.322x gelezen | 0 reacties

Ik kreeg gelegenheid om met de nieuwe Fujifilm X-T50 te fotograferen. Het gebruik van de camera was verrassend prettig. Hoewel het zeker niet het topmodel camera van de fabrikant is, doet de camera er zeker niet voor onder. Ik verwacht dat het een succesvolle camera kan worden.

» lees verder (959 woorden)

Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Review: Sony A9 mark III

Review: Sony A9 mark III

vrijdag 19 april 2024, 15:30 | Nando Harmsen | 1.756x gelezen | 2 reacties

De Sony A9 mark III is de eerste camera met een global shutter. Hiermee wordt de sensor in één enkel moment uitgelezen in plaats van lijn voor lijn. Ik kreeg deze camera voor een uitgebreide review waarbij niet alleen het voordeel van de global shutter aan bod komt.

» lees verder (944 woorden)

Review: Canon RF 24-105mm f/2.8L IS USM Z

Review: Canon RF 24-105mm f/2.8L IS USM Z

vrijdag 12 april 2024, 16:32 | Nando Harmsen | 2.233x gelezen | 7 reacties

Zou het niet mooi zijn als er een 24-105mm zoomobjectief is met f/2.8? Daarmee krijg je net dat beetje meer zoombereik dan een 24-70mm maar wel met die gewilde grote lensopening. Canon heeft nu de RF 24-105mm f/2.8L IS USM. Het is een heel ander objectief dan verwacht.

» lees verder (1221 woorden)

Review: Fujifilm X100VI

Review: Fujifilm X100VI

vrijdag 22 maart 2024, 15:15 | Elja Trum | 2.227x gelezen | 4 reacties

De Fujifilm X100VI is de nieuwste versie van de populaire X100 lijn. De retro camera met hybride zoeker en het vaste 35mm objectief spreekt veel fotografen aan. Is deze nieuwe X100VI weer beter dan zijn voorganger?

» lees verder (817 woorden)

Review: De Zhiyun Molus X100 COB continu licht

Review: De Zhiyun Molus X100 COB continu licht

vrijdag 1 maart 2024, 15:30 | Nando Harmsen | 1.904x gelezen | 2 reacties

Voor video is continu licht nodig. Tot voor kort gebruikte ik een paar LED-panelen. Maar de lichtopbrengst is niet bepaald indrukwekkend. In plaats daarvan koos ik voor de Zhiyun Molus X100 COB. Hoe bevalt dit licht na enkele maanden gebruik?

» lees verder (1593 woorden)

 

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord