Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

Creatieve fotografie van allerdaagse dingen door Helga Stentzel

zondag 11 april 2021, 14:41 door | 3.958x gelezen | 3 reacties

De Russische Helga Stentzel is een visuele artiest die speelse foto's maakt van alledaagse dingen die we allemaal in en rond het huis hebben. Ze heeft haar succes deels te danken aan sociale media zoals Instagram, waar ze op dit moment meer dan 150.000 volgers heeft.

Helga A weightlifting bear made with a walnut and cherriesHelga Stentzel studeerde aan de Saint Martin's kunstschool in London, waar ze momenteel ook woont. Ze startte haar carriŤre als kunstadviseur in de reclame industrie. In die wereld leerde ze de basis over branding, marketing en strategie.

Helga Bread in a toaster made with breadHet was deze basis kennis die haar, samen met haar creativiteit, zo succesvol heeft gemaakt op sociale media. Een van haar recente ideeŽn was het maken van boerderij dieren van de was die aan de waslijn hangt.

Helga smoothieZe vertelde op Soundsnap hoe ze gebruikt maakt van een schetsboek waar ze al haar ideeŽn optekent. Ze noemt haar schetsboek een kleine schatkist waarin sommige ideeŽn heel snel vorm aannemen, en andere ideeŽn veel tijd nodig hebben om te rijpen.

Stentzel blijft regelmatig terugkomen bij de ideeŽn tot het moment dat ze goed genoeg zijn om met de camera vastgelegd te worden. Dan denkt ze over de details na, zodat ze altijd met een goed gevormd concept gaat fotograferen.

Helga A face in the laundry roomZelf noemt Stentzel haar werk Huishoudelijk Surealisme. De oorsprong van haar ideeŽn is terug te leiden naar haar jeugd in SiberiŽ. Daar vond ze allerlei dingen in haar grootmoeders huis om over te fantaseren. Het recente idee van dieren aan de waslijn werkt ze uit in Rusland.

Helga A dog hiding in a trash can made with lettuceMeer van haar werk is te vinden op haar website, Facebook, en natuurlijk Pinterest. Het is mogelijk om haar werk te kopen via de online shop.

Alle foto's in dit artikel zijn door Helga Stentzel gemaakt, en in dit artikel geplaatst met haar toestemming.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

3 reacties

 1. Robert
  Robert schreef op dinsdag 13 april 2021 om 13:21  | reageer

  Leukkkkkk en kreatief.

  Robert

 2. gast schreef op dinsdag 13 april 2021 om 14:32  | reageer

  Wat een schitterende fantasie ... Ik maak al ruim 45 jaar foto's, maar dit nog nooit gezien.
  Leonard

 3. Alain
  Alain schreef op dinsdag 13 april 2021 om 18:46  | reageer

  Ik dacht dat Elvira dat in haar 'kronkeling' onlangs al gedeeld heeft...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord