Elja Trum

Themamaand fotografie bij de AVRO

woensdag 26 februari 2014, 22:48 door | 6.536x gelezen | 0 reacties

Gedurende de maand maart besteden de AVRO-programma's Kunstuur, Close Up en Opium TV volop aandacht aan het onderwerp fotografie. Op de vernieuwde kunstportal kunnen bezoekers dagelijks terecht voor nieuwe reportages, besprekingen, winacties, video's en interviews.

Bovendien kun je op deze site meedoen aan de fotowedstrijd 'Het Zelfportret'. Jouw beste 'selfie' kun je hier nog tot zondag 16 maart uploaden. De winnende foto wordt gepubliceerd in Pf Magazine en je krijgt ook een jaarabonnement op dit fotografie magazine.


Close Up-documentaires fotografen


Tijdens de themamaand fotografie heeft Close Up verschillende documentaires over fotografie. Op zaterdag 1 maart zendt het programma 'Francesca Woodman - Fotografe' uit. Deze documentaire schetst een beeld van het uitzonderlijke talent van Francesca Woodman, maar toont ook hoe haar ouders en broer het vroegtijdig overlijden van hun dochter en zus verwerkt hebben.

Op donderdag 6 maart wordt de documentaire Beyond Iconic Ė Magnum-fotograaf Dennis Stock uitgezonden. Zijn werk omvat foto's uit de hoogtijdagen van Hollywood, waaronder Audrey Hepburn en de beroemde foto van James Dean lopend op Times Square en de jazzmuziek (beelden van Louis Armstrong en Miles Davis), maar ook foto's van de hippie beweging, de Amerikaanse maatschappij, architectuur, landschappen en de natuur.

Andere documentaires die in maart zijn te zien bij AVRO's Close Up zijn: Mike Disfarmer (zaterdag 8 maart), John Gollings (zaterdag 15 maart) en Gregory Crewdson (zaterdag 29 maart).

Kunstuur


Op 9 maart staat Kunstuur volledig in het teken van fotografie. Voor deze special was het programma onder andere aanwezig bij een fotoshoot met actrice Anna Drijver. Robin de Puy, winnaar van de Nationale Portretprijs (en jurylid van de AVRO fotowedstrijd), maakte deze foto's.

Zilveren Camera winnaar Ilvy Njiokiktjien bezoekt samen met NOS presentator Mustafa Marghadi het fotomuseum in Den Haag, waar alle genomineerde en winnende foto's van de Zilveren Camera te zien zijn.

Ook de zogenoemde 'a never ending art trip' van Andrť Smits komt aan bod. Smits verkocht zijn huis en nam ontslag om duizenden kunstenaars wereldwijd in hun atelier op hun rug te fotograferen. Fotograaf Hans Aarsman analyseert vijftig jaar zoetsappige portretfotografie uit Irak.

Tot slot duikt Scarlett Hooft Graafland, koud teruggekeerd uit IJsland, direct het fotolab in. In haar analoge foto's staan extreme landschappen en hun bewoners centraal.

Voldoende te zien voor fotografen de komende maand bij de AVRO dus..

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Media

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord