Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elvira Smit

Per ongeluk met je toekomstige geliefde op een foto staan

zaterdag 24 augustus 2019, 13:13 door | 3.439x gelezen | 2 reacties

Op bijna al mijn foto's staan dingen die ik pas later -bij thuiskomst- werkelijk zag. In het geval van mevrouw Xue stond er iets op haar foto dat ze pas 11 jaar later zag: haar toekomstige man.

Per ongeluk je toekomst fotograferen


In 2000 was mevrouw Xue op reis met haar moeder. Ze bezochten het 4 Mei plein in de Chinese stad Qingdao en maakte daar een kiekje dat vervolgens een muffig leventje zou leiden in een plakboek.

In de 11 jaar daarna werd mevrouw Xue verliefd, trouwde ze en kreeg ze een tweeling. Al die tijd stond het fotoboek met die foto in de kast bij haar moeder. Totdat het eruit werd gepakt, door haar man. Hij bladerde (waarschijnlijk licht verveeld) het fotoboek door, zich onderwijl afvragend op wie zijn tweelingdochters het meeste leken.

En toen ineens, zag hij zichzelf op de foto staan. Hij stond onbedoeld in beeld op de foto van een ander. En die ander was inmiddels zijn vrouw. Hij was kortom getransformeerd van storende vlek in een foto, naar de levenspartner van de onbekende vrouw wiens foto hij destijds verpestte.

Xue

Uiteraard ging meneer Ye thuis driftig op zoek naar zijn igen versie van dit moment. Want hij stond daar niet zomaar te lanterfanten, hij werd k gefotografeerd. Het lijkt erop dat de foto's op praktisch hetzelfde moment zijn genomen, gezien de pose van de man.

Meneer Ye


De tijd in stukjes


Een bekende 'truuk' binnen de fotografie om de kijker te sturen: zodra je objecten in n foto ziet, zoek je automatisch naar een verband tussen beiden.

We zoeken naar verhaaltjes, en zien die soms zelfs al in een simpele vormherhaling. Je verwacht een relatie (hier nog zo'n voorbeeld). Die verwachting wordt in de foto van Xue en Ye dik waargemaakt. Zij het met een vertraging van 11 jaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elvira Smit

Over de auteur

Fotograferen is voor mij een zoektocht naar opnieuw leren kijken. En die zoektocht deel ik op mijn blog Kronkeling. Om de week schrijf ik twee artikelen. Over hoe je je blik kunt scherpen, je creativiteit kunt aanwakkeren, en over fotografen die mij inspireren. Geen technische zaken, wl over hoe je leert kijken. En dat blijkt nog een hele klus. Een mooi startpunt zijn de Kronkeltips, die vind je hier.

2 reacties

  1. Huub Keulers
    Profiel Huub Keulers schreef op dinsdag 27 augustus 2019 om 16:43  | reageer

    Wat een leuk en mooi artikel! Dank je Elvira! vrolijk

  2. Elvira Smit
    Profiel Elvira Smit schreef op donderdag 29 augustus 2019 om 19:00  | reageer

    @Huubkeulers: leuk om te horen, dank voor je compliment!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord