Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marit Hilarius

Lipkleur toevoegen in Photoshop

dinsdag 21 juni 2016, 20:20 door | 8.026x gelezen | 1 reactie

Soms is het leuk om je foto net wat meer kleur te geven, of ontdek je later dat een felle lip kleur toch wel een goede toevoeging was geweest. In Photoshop kun je heel makkelijk kleuren toevoegen, en dus ook op de lippen! Er zijn meerdere manieren om dit te doen.

Met een 'volle kleur' laagStap 1
Onderin je scherm klik je op het zwart/witte bolletje, om een nieuwe aanpassingslaag toe te voegen. Je klikt op 'volle kleur'.

1. Volle kleurStap 2
Vervolgens kun je de kleur van de lippen kiezen. Je kunt dit later ook nog aanpassen door op het gekleurde vlak in je lagenpalet te klikken.

2. Kies je kleurStap 3
Vervolgens verander je de laagdekking van de laag van 'Normaal' naar 'Zwak licht'.

Stap 4
Om nu enkel de lippen een kleur te geven, en niet de gehele foto, moeten we werken met het masker. We keren het masker om, zodat het effect nergens meer zichtbaar is. Dit doe je door dubbel op het masker te klikken in je lagenpalet, en vervolgens op 'omkeren'.

3. Keer je masker omStap 5
Nu kun je inzoomen op de lippen, en deze met een witte brush inkleuren. Daar komt de kleur tevoorschijn!
Je kunt de laagdekking nog ietsjes minder maken, zodat het effect wat subtieler is.

4. Kleur lippen inMet verzadiging/kleurtoonStap 1
Onderin je scherm klik je op het zwart/witte bolletje, om een nieuwe aanpassingslaag toe te voegen. Je klikt op 'kleurtoon/verzadiging'.

Stap 2
In het scherm vind je een klein vakje met 'vullen met kleur'. Vink deze aan.

Stap 3
Verhoog vervolgens de verzadiging zodat je wat meer kleur te zien krijgt, en sleep op het verzadigingsbalkje tot je bij een kleur bent gekomen die je graag wilt.

5. Kleur en verzadigingStap 4
Vanaf hier werkt het weer hetzelfde als de vorige manier. Keer het masker om, en kleur de lippen in met een witte brush om te kleur tevoorschijn te laten komen.

6. EindresultaatNatuurlijk kun je dit op meerdere onderdelen van je foto toepassen. Zo kun je auto's een andere kleur geven, maar ook kledingstukken! Een bewerking die altijd wel van pas komt.

Cursus Photoshop voor Gevorderden

Meer weten over geavanceerde bewerkingen in Photoshop? Ik denk dat mijn cursus Photoshop voor Gevorderden bij Photofacts Academy een hele mooie aanvulling van je kennis kan zijn en je volop zal inspireren om zelf het maximale uit je foto's te halen.
Marit Hilarius

Over de auteur

Marit Hilarius is een fotografe die gespecialiseerd is in geavanceerde Photoshop bewerkingen. Ze heeft de basisopleiding van de FotoAcademie in Amsterdam afgerond. Haar stijl kenmerkt zich door de sprookjesachtige sfeer die ze in haar foto's creŽert.

1 reactie

  1. Jan
    Jan schreef op woensdag 22 juni 2016 om 00:00  | reageer

    En de allersnelste, simpelste: adjustment brush in LR of Camera Raw, kleurtje kiezen ... brushen, et voilà (non destructive en simpel aanpasbaar (tint)/verwijderbaar)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord