Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Bertha: een gigantische camera die de grootste foto ooit maakt

donderdag 16 januari 2020, 13:13 door | 3.565x gelezen | 3 reacties

Haar naam is Bertha en zij wordt de hoofdrolspeelster bij het maken van de grootste foto ooit. Een gigantische camera geboren uit een verlangen om te ontdekken wat fotografie kan onthullen wanneer het over bepaalde grenzen wordt geduwd.


Vanaf het eerste moment dat Branco Ottico begon te experimenteren met fotografie, voelde hij dat de mogelijkheden oneindig waren: verleden en heden kunnen samenvloeien, net zoals oude en nieuwe technologieën, en historische kennis hedendaagse interpretaties kan vinden.

Deze camera - met een gevoelig gebied van 1,1 x 1,1 meter (3,6 x 3,6 voet), een balgdiepte van ongeveer 4 meter (13,1 voet) en een 1000 mm f / 6.3-lens - kan portretfoto's maken in de macromodus.

Bertha4


In feite bereikt de vergrotingsverhouding bij de maximale extensie van de balg 3: 1 - dat wil zeggen dat de onderwerpen kunnen worden gefotografeerd met een uiteindelijke grootte die tot drie keer groter is dan de ware.

Branco Ottico heeft deze meting bestudeerd om een close-up te krijgen die een gevoelig gebied van meer dan een vierkante meter zou kunnen vullen!

Bertha3


De eerste tests bleken een verrassing te zijn. Hij ontdekte dat bij de maximale diepgang van de balg de velddiepte met een volledig gesloten diafragma ongeveer 4 cm is: een echte uitdaging om een dergelijke fotoshoot te beheren.

Bertha werd bijna volledig ontworpen en gebouwd door de bemanning van Branco Ottico, met uitzondering van het gedeelte met betrekking tot de grondglas- en filmhouder, waarvoor ze afhankelijk waren van een professional in aluminium frames.

Het hele frame dat de grote camera ondersteunt, is modulair en volledig gemaakt van zwaar metaal om bewegingen te ondersteunen zonder de stabiliteit te verliezen. Het werd ontworpen door Branco Ottico bemanningslid Donato Rizzo, een expert in mechanische verwerking.

Het belangrijkste idee is om de gigantische camera te gebruiken om unieke werken te maken met het chemische proces dat ze hebben ontwikkeld, de ROBA APPOSTA inversiekit, die in staat is om alle fotopapier en zwart-witfilms positief om te keren.

Bertha 2


Voor de opnamen gebruiken ze zowel fotopapier als film op rollen van 1 meter breed; voor ontwikkeling zijn ze uitgerust met een mobiele donkere kamer die ze gebruiken bij het fotograferen van buitenportretten, live optredens en fotografische evenementen.

We willen de foto-opname programmeren op een foto van meer dan een vierkante meter gedurende de eerste maanden van 2020, daarna zullen ze een rondleiding maken met Bertha en hun mobiele donkere kamer om onderwerpen "onderweg" direct op fotopapier te portretteren.

Bron: PetaPixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

3 reacties

  1. gast schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 10:23  | reageer

    Zie ook https://historiek.net/de-grootste-camera-ter-wereld-1900/60225/

  2. Peter
    Peter schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 11:03  | reageer

    Groot, groter enz is van alle tijden. Dit leuke item over de grootste portret camera doet me denken aan de nog grotere panorama camera uit 1900, gemaakt om een trein te fotograferen voor de wereldtentoonstelling in Parijs (https://petapixel.com/2018/09/07/this-was-the-worlds-largest-camera-back-in-1900/).

  3. Rico Coolen
    Rico Coolen schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 21:41  | reageer

    Je kunt je afvragen wanneer een camera een camera is.
    In het legacy photo project is een vliegtuighangar omgebouwd tot een pinhole "camera". lees meer op http://www.legacyphotoproject.com/

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord