Elja Trum

Online fotobewerking bij Flickr

woensdag 5 december 2007, 23:39 door | 11.382x gelezen | 3 reacties

De populaire fotosite Flickr heeft vandaag een nieuwe toepassing beschikbaar gemaakt waarmee je eenvoudig online je foto's kunt bewerken. Op hun weblog kondigen ze de samenwerking met Picnik aan. Het online fotobewerkingsprogramma van Picnik is al langer gratis te gebruiken, maar nu dus ge´ntrigeerd bij de drukbezochte fotosite.

Je start de editor door simpelweg bij een foto op het 'edit' icoontje boven de foto te klikken. De eerste keer wordt er om toestemming gevraagd voor het gebruik van het bewerkingsprogrammaatje. In de editor kun je bijvoorbeeld een aantal basisbewerking uitvoeren zoals roteren, croppen en herschalen. Ook kun je kleur en belichtingsaanpassingen uitvoeren en de foto verscherpen. Rode ogen vormen met de bijgeleverde red-eye tool tevens geen enkel probleem meer.

Mocht je meer willen dan kan dat ook; onder een tweede tabblad vind je de mogelijkheid je foto met effecten onder handen te nemen. Zwart-wit, sepia, infrarood en meer van dergelijke effecten. Ook aardig is het toevoegen van randen om je foto's.

Niet alle mogelijkheden zijn gratis, door te upgraden naar een betaalde variant (24,95 dollar / jaar) komen nog meer bewerkingsmogelijkheden beschikbaar. Zeker bij het afnemen van deze betaalde versie heb je behoorlijk wat aardige mogelijkheden tot je beschikking. De bewerkingen zelf gaan redelijk vlot.

Waarschijnlijk zal de dienst toch voornamelijk door de beginnende fotograaf de moeite zijn, Photoshop is op dit gebied moeilijk te overtreffen, laat staan met een online dienst. Echter een leuke en nuttige toevoeging voor een fotosite als Flickr.

Flick en Picnik (screenshot)
De Picnik plugin van Flickr in actie


Bron: Neatorama


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

3 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op donderdag 6 december 2007 om 11:49

  Gaaf! Ik ga eens kijken hoe dat werkt!

 2. KwukDuck
  KwukDuck schreef op donderdag 6 december 2007 om 13:44

  Leuk idee, ik vraag me wel af wie dit nou zal gebruiken.
  Normaliter bewerk je je foto's alvorens deze te uploaden, op je eigen pc gaan de bewerkingen sneller en je hebt meer mogelijkheden.

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op donderdag 6 december 2007 om 23:30

  @KwukDuck; Vooral mensen die niet bekend zijn met fotobewerkingsoftware, lijkt me. Ik denk dat weinig gevorderde fotografen het zullen gebruiken inderdaad. Het kan ook handig zijn met nieuwe diensten zoals foto's direct uploaden naar Flickr vanaf je mobiel of via die nieuwe Eye-Fi kaart. Dan hoef je alleen nog maar een computer met internetaansluiting bij de hand te hebben om snel wat kleine bewerkingen uit te voeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.418 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord