Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Gebruik deze tips om betere foto’s te maken met je smartphone

Gebruik slechts een paar van deze tips om betere foto’s met je cameratelefoon te maken en je kiekjes zullen aanzienlijk verbeteren. En laten we eerlijk zijn, we zullen allemaal meer genieten van onze smartphonefoto's als ze er beter uitzien, toch?

Pexels photo 341523

Natuurlijk moet je eerst wel een mobiele telefoon hebben gekocht om überhaupt foto's te kunnen maken met een smartphone.

Nadat je dit hebt gedaan, is het een aanrader om direct ook een telefoonabonnement af te sluiten. Natuurlijk is sim only vergelijken ook mogelijk, het hangt maar net van je eigen voorkeur af.

Wel is het hoe dan ook verstandig om de onderstaande tips te gebruiken bij het maken van foto's met je nieuwe smartphone.

Houd de cameralens schoon


Je bent de hele dag vaak met je telefoon bezig. Er zullen hierdoor ongetwijfeld vlekken op de voor- en achterkant komen.

Het is een heel kleine lens op je telefoon, dus zelfs de kleinste vlek of stof kan de kwaliteit van je foto's enorm beïnvloeden.

Het gebruik van een wattenstaafje en lensreinigingsoplossing is de beste manier om dit probleem tegen te gaan. Wees voorzichtig, want als je krassen maakt, is je enige oplossing een nieuwe telefoon en die investering wil je natuurlijk liever niet maken.

Bescherm de lens


Als het zonlicht rechtstreeks op de lens valt, krijg je lensflare. Dit is een veelvoorkomende fotofout die gemakkelijk te vermijden is.

Mobiele telefoons zijn extreem licht en gemakkelijk met één hand vast te houden en een foto te maken. Het is een beetje onhandig, maar vergeet niet voorzichtig op de ontspanknop te drukken, zodat je de camera niet stoot tijdens de belichting.

Gebruik tegelijkertijd je andere hand om te voorkomen dat het zonlicht rechtstreeks op de cameralens van je mobiele telefoon valt. Zo kun je lensflare in de foto’s voorkomen.

Gebruik het raster


Je kunt je compositietechniek verbeteren door de regel van derden te gebruiken. Gebruik deze techniek als richtlijn en niet als een absolute regel om te volgen.

Als mensen is er iets in ons dat het bekijken van 3 onderwerpen of onderwerpen met 3 zones van nature aantrekkelijk vindt.

Je smartphone met camera heeft een optie om een raster van 3 bij 3 te bekijken om je te helpen de compositie van je foto's te verbeteren. De grid verschijnt overigens niet op je foto's, alleen op het beeldscherm van je camera als hulpmiddel.

Zorg voor stabiliteit


De grootste klacht die je hoort over foto's van mobiele telefoons is dat ze wazig zijn. Dit kan worden veroorzaakt door beweging van de camera of het onderwerp of door problemen met scherpstellen.

Vooral als je fotografeert in donkere lichtsituaties, vertraagt de camera van je mobiele telefoon de sluitertijd om genoeg licht binnen te laten voor een goede belichting. Dit kan je foto onscherp maken.

Je kunt dit tegengaan door een stevig object te gebruiken om je camera te ondersteunen terwijl je de foto maakt. De stabiliteit zal namelijk voorkomen dat de gemaakte kiekjes wazig worden.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.060 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord