Waar fotografeer jij het liefste mee?

Je oude spiegelreflexcamera maakt nog prachtige foto’s, daar ligt het niet aan. Toch twijfel je er aan om een dure mobiele telefoon te kopen omdat je het toch altijd een heel gesjouw vindt om de zware camera mee te nemen.

Bovendien ben je tegenwoordig veel met social media bezig en dan is bijvoorbeeld een iPhone een uitkomst. Je kunt alles in mum van tijd online zetten. Toch twijfel je aan de kwaliteit van zo'n mobiel apparaat.

Ook maakt jouw huidige telefoon nog super mooie foto's al is die alweer een paar jaartjes oud. Bijna wekelijks komen er nieuwe modellen uit die ook op fotografisch gebied al weer veel meer kunnen dan het 'oudje' waarmee jij appt, belt en het nieuws volgt op Nu.nl.

Het wordt dus een moeilijke keuze waarmee je binnenkort gaat foto's maken. Misschien koop je zowel een nieuwe smartphone als een nieuwe systeemcamera. Als je hetzelfde merk camera met dezelfde lensvatting koopt kun je in ieder geval al je dure lenzen nog wel blijven gebruiken.

Camera

Cadeautje


Na het lezen van enorm veel reviews en lange zoektochten op internet ben je nog veel meer in de war geraakt wat je beslissing zal zijn.

Je besluit nog maar even te wachten met de beoogde investering in nieuwe apparatuur. Je bent de wanhoop nabij.

Maar wanneer je het niet verwacht krijg je op je verjaardag van je partner een nieuwe mobile met alle toeters en bellen die je in gedachten had. Je moet er alleen nog een geschikt abonnement bij nemen. Zodat je straks ook overal weer de leuke weetjes op Wikipedia kunt opzoeken.

Omdat je de nieuwe mobiele telefoon vooral zakelijk gaat gebruiken ga je sim only vergelijken. Omdat straks foto’s en video’s snel op locatie online wil zetten kijk je naar een bundel met veel data.

Ook bij de abonnementen van sim only heb je ruim de keuze. Tussen alle aanbieders kunnen de verschillen behoorlijk groot zijn. Het loont daarom altijd om in ieder geval eens te kijken en te vergelijken.

Verzenden


Omdat je je nieuwe mobiele telefoon als cadeautje hebt gekregen is er gelukkig genoeg budget voor een nieuwe fotocamera. Je oude body heeft al behoorlijk wat kliks achter de kiezen gekregen en is daarnaast behoorlijk versleten.

Door de jaren heen heeft de ontwikkeling op cameragebied en foto's maken zeker niet stil gestaan. De oude toestellen heb je nog allemaal bewaard en staan te pronken in je vitrinekast.

Je huidige spiegelreflex ga je houden en kan altijd als back-up achter de hand gehouden worden. Je zoekt naar een toestel dat draadloos de foto’s en video’s naar je iPad kan versturen zodat je je content daarop kan verwerken of monteren.

Gelukkig hebben de meeste compact- en systeemcamera’s tegenwoordig de mogelijkheid om foto’s met een daarvoor bestemde app op je smartphone draadloos via wifi of bluetooth te verzenden.

De verzending van camera naar telefoon kost bovendien geen data van je sim-only abonnement. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Omdat je echt aan niets nieuws toe bent koop je een aantal vakbladen en lees je online reviews, zodat je binnenkort weer helemaal up-to-date op pad kunt gaan.

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.629 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord