Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Ontdek Photoshop Elements 2022

zaterdag 11 december 2021, 15:30 door | 3.819x gelezen | 0 reacties

Elk najaar komt Adobe met een nieuwe versie van fotobewerkingsprogramma Photoshop Elements uit. Kort daarna verschijnt ook altijd een nieuw boek van André van Woerkom waarin hij alle nieuwigheden fijntjes uit de doeken doet.

Photoshop Elements is het kleinere broertje van Photoshop met flink wat functionaliteiten voor fotografen. Een mooi voordeel is dat je met het programma niet vast zit aan een abonnement. De nieuwste versie bieden intelligente mogelijkheden voor beeldbewerking zoals presets en filters.

Ontdek Photoshop Elements 2022


Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken:

1. Kennismaken met de Organizer
2. Werken met de Editor - snelle modus
3. Instructiemodus
4. Corrigeren en retoucheren
5. Afbeeldingsgrootte
6. Selecties maken
7. Werken met lagen
8. Transformeren
9. Tekst, vormen, laagstijlen en achtergronden
10. Tekenen, schilderen, gummen
11. Beter beheer
12. Speciale projecten en uitvoer

Photoshop Elements bestaat uit twee onderdelen: de Editor en de Organizer. De Organizer kun je gebruiken om je fotobibliotheek te beheren. In de editor bewerk je daadwerkelijk je foto's. Beide worden in dit boek uiteraard uitgebreid besproken, waarbij de meeste uitleg vanzelfsprekend in de Editor zit.

Elke uitleg bestaat uit een stap voor stap beschrijving van wat je moet doen en een beschrijving van de verschillende mogelijkheden.

Ontdek Photoshop Elements 2022


Inclusief meekijken in de praktijk


André update overigens ook jaarlijks zijn cursus Photoshop Elements bij Photofacts Academy. De updates van dit jaar zie je binnenkort ook verschijnen. In het boek wordt ook verwezen naar de video's (die je dan gratis kunt bekijken).

Bij het boek ontvang je sowieso ook een maand gratis toegang tot alle (meer dan 85) cursussen op Photofacts Academy, zodat je nog veel meer nuttige dingen kunt oppikken om je fotografie te verbeteren.

Conclusie


Dit boek is ideaal voor iedereen die wil starten met het bewerken van zijn of haar foto's met Photoshop Elements. Iemand die 'de echte' Photoshop nog een stap te complex vind zal met behulp van dit boek zeker zijn weg vinden in dit programma.

Een handige aanvulling zijn de video's waarbij je André echt bezig ziet om de bewerkingen te doen, zodat je het perfect na kunt doen.

Prijs en beschikbaarheid


Photoshop Elements 2022 bevat 256 pagina's. Het gaat 29,99 euro kosten, maar is nu in de voorverkoop tot 20 december 2021 nog te bestellen voor 24,99 euro. Op 20 december komt het boek dan ook beschikbaar.

» Bestel Ontdek Photoshop Elements 2022

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord