Fotofair Actie: Photofacts Academy met 30 euro korting + gratis Fotografiebijbel (t.w.v. 20 euro). Meer info of direct lid worden
Michelle Peeters

Koos Breukel - Buitenkant van een Binnenwereld

zondag 21 juli 2019, 13:13 door | 3,044x gelezen | 1 reactie

Een fotostudio is een prachtige plek om je eigen wereld te creëren. Deze studioportretten van Koos Breukel (1962) zijn gemaakt tussen 2011 en 2018. Uit zijn dagelijks leven, zijn binnenwereld, is dit een selectie mensen die de groep of de situatie overstegen toen ze binnenkwamen.

Koos breukel 1

Foto's: Koos Breukel

Je zou ze daarom fantastische misfits kunnen noemen. Mensen met sterke persoonlijkheden, gemarkeerd en met karakter. Ik zag deze bijzondere serie tijdens het Fotofestival in Naarden.

Koos breukel 2

Foto's: Koos Breukel

Bij allerlei gelegenheden nodigde Koos Breukel mensen uit om in zijn studio te poseren. Soms voor een opdracht, zoals bij de schrijvers in deze serie; andere keren geïmproviseerd.

Koos breukel 3

Foto's: Koos Breukel

Bij bepaalde gelegenheden, zoals de jaarlijkse kermis in Volendam of het Ballo Mascherato in Venetië, verhuisde de studio naar buiten: naar een circustent op de kermis of naar een Venetiaans Palazzo.

Koos breukel 4

Foto's: Koos Breukel

Koos Breukel: Deze portretten heb ik bij elkaar gebracht omdat ze me verrasten, ze houden me scherp. Ze inspireren me om door te gaan en ze geven mijn binnenwereld een klein gevoel van rock-'n-roll.

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. René Peterse
    René Peterse schreef op dinsdag 23 juli 2019 om 18:23

    Prachtige portretten. Ze hebben de sfeer van 17e eeuwse portretten zonder dat te imiteren. Geweldig.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Inspiratie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.769 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.769 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.