Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Iris Janssen

Nieuw fotoagentschap: De Beelduni

dinsdag 31 maart 2015, 17:26 door | 5.846x gelezen | 2 reacties

Er is een nieuw fotoagentschap in Nederland; De Beeldunie. Het doel van De Beeldunie is het probleem tegen te gaan dat er steeds minder word betaald voor minder kwaliteit. Ze willen de prijsvechters tegen gaan. Dit heeft niet alleen voordeel voor de klant maar ook voor de fotograaf!!

Nog een ander groot voordeel is dat bij het selecteren van beeld gebruikt kan maken van een slimme database. Inmiddels hebben 33 van de beste Nederlandse fotografen, waaronder een aantal die erkenning ontvingen van de Zilveren Camera en World Press Photo, zich al aangesloten. Een aantal aangesloten fotografen zijn; Johannes Abeling Rachel Corner en Dirk-Jan Visser.

De Beeldunie heeft op dit moment meer dan 30.000 beelden in de database. Naar verwachting loopt dit aantal op tot 100.000 eind dit jaar, waarmee De Beeldunie dan in de top drie staat als grootste beeldbanken van Nederland. Groter hoeft niet, want bij kwaliteitsfotografie past een zekere mate van exclusiviteit.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Iris Janssen

Over de auteur

Fotografie is een onderdeel van mijn leven. Al jaren fotografeer ik en streef ernaar om te groeien en dingen te leren! Momenteel loop ik stage bij Photofacts.

2 reacties

 1. Mike Sluitertijd
  Profiel Mike Sluitertijd schreef op dinsdag 31 maart 2015 om 19:38  | reageer

  Als er minder word betaald voor minder kwaliteit dan word er toch ook meer betaald voor meer kwaliteit.....

 2. Daan
  Daan schreef op woensdag 1 april 2015 om 14:53  | reageer

  Leuk initiatief, maar los je hiermee het probleem op(als die er is)? En wat is de definitie van mindere kwaliteit. Dit wordt immers altijd nog bepaald door de opdrachtgevers. Op één of andere manier zijn zij tevreden met de geboden kwaliteit voor een lagere prijs. Anders zouden zij niet zoveel gebruik van maken? De klant spreekt al door steeds vaker met de goedkopere concurrent in zee te gaan. Denk niet voor de klant, maar betrek de klant. Leer van de klant om je zelf te onderscheiden, zodat men toch weer bij jou uitkomt.

  Er zijn meerdere beroepsgroepen die te maken hebben dat ze makkelijker toegankelijk worden. Kijk naar diensten als Uber etc etc. Persoonlijk heb ik niet gevoel dat je met dit initiatief het probleem oplost. (als die er is) Mijn inziens is er geen probleem alleen is er nu meer concurrentie en zul je meer je best moeten doen om te onderscheiden. Leer je te onderscheiden van de goedkopere concurrent in plaats van op deze manier te belichten. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord