Niels van der Perk

Gadget voor fotgrafen; de f-Stop armband

woensdag 9 maart 2011, 22:50 door | 8.271x gelezen | 5 reacties

Met als inspiratie de handmatige scherpgestelde AI, AI-s en pre-AI Nikkor-objectieven, heeft photographic.ly een leuke en nieuwe armband voor fotografen gemaakt met f-stops van f/1.4 tot f/16 en de daarbij behorende originele kleur codes.

Armband

Dit kleurcodering systeem, dat gebruik maakt van specifieke kleuren op de diafragma ringen, werd uitgevonden zodat gebruikers de scherptediepte kunnen bepalen bij een bepaald diafragma. Tegenwoordig kan je de scherptediepte prima vooraf controleren door op een specifieke knop van je camera te drukken (bij Canon het kleine rondje knopje aan de voorkant van de camera, net onder de knop waarmee je het objectief ontgrendelt).

Armband

De armband is een fantastische manier om je liefde voor fotografie en je liefde voor fotografische geschiedenis te tonen, zegt David Schloss, Executive Director bij MacCreate / Photographic.ly. Met een prijs van 8,49 dollar en vaste verzendkosten 0,99 dollar (wereldwijd) kan je deze armband voor fotografen aanschaffen op de website van photographic.ly.

Ook het goede doel wordt bij aanschaf van deze armband gesteund, van elke armband gaat er 20 cent naar SPCA International; een organisatie die zich in zet voor dieren en tegen dierenleed.

Niels van der Perk

Over de auteur

Niels van der Perk is een gepassioneerd fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

5 reacties

 1. aradilon
  Profiel  aradilon schreef op donderdag 10 maart 2011 om 22:34

  Want one xD

 2. Jerrybig
  Jerrybig schreef op zaterdag 12 maart 2011 om 12:32

  €9,48 voor een rubbertje om je pols???
  En dan gaat er 20 cent naar een goed doel. Moet dat niet zijn 20 cent naar de makers en de rest naar het goede doel?

 3. Henk
  Henk schreef op zaterdag 12 maart 2011 om 14:16

  Die scherptedieptecontroleknop is niet iets van tegenwoordig hoor. Die zat er vroeger ook al op.
  De kleurtjes vergemakkelijken het uitlezen van de scherptedieptestreepjes op het objectief. Als die allemaal wit zijn moet bij het streepje ook een diafragmagetal gegraveerd worden (wat veel merken overigens hadden) maar Nikon koos voor kleurcodering.

 4. Hugo
  Hugo schreef op zaterdag 12 maart 2011 om 16:50

  Je kan natuurlijk ook gewoon een postbode-elastiek (of een geel armstrong bandje) pakken en zelf met balpen de F-stops er op schrijven .... gratis

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.651 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

52.651 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.