Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Packshot fotografie workshop door dSLR.nl

zaterdag 26 juli 2008, 20:37 door | 12.618x gelezen | 5 reacties

Tijdens het surfen op YouTube kwam ik vandaag een aardige video tegen met een bekend gezicht erin. Brian Dragstra van dSLR.nl heeft een video online gezet waarin hij uitlegt hoe je eenvoudig productfoto's kunt maken met behulp van twee opzetflitsers.

Persoonlijk maak ik dit soort opname het liefst met drie flitsers; twee van opzij en één van achteren. Je hebt dan natuurlijk wel die extra flitsers nodig. Voordeel is dat je dan een wat minder aanwezige schaduw onder het object krijgt.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 20:56  | reageer

  Ik heb een wat grotere cube, maar gebruik ook vaak bestaand licht. Tafeltje naast het raam, een groot vel papier, doek of karton als ondergrond-achtergrond, object erop en een stuk wit papier of piepschuim als reflector van het binnenvallend licht. Ik zeg niet dat het beter is, maar je hebt er geen flitser(s) voor nodig. Wel een statief, want jet moet bij een klein diafragma werken- dus met een lage sluitertijd.

 2. Patrick
  Patrick schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 21:29  | reageer

  Koop twee bouwlampen en een ikea box met een wit a4 erin. scheelt in aanschaf flitser en resultaat vind ik persoonlijk beter dan in de video.
  Bron: Belgium digital forum

 3. Margo
  Profiel Margo schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 22:05  | reageer

  Hé Brian heeft zijn website nog steeds, was hem uit het oog verloren!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 23:02  | reageer

  @Patrick; Bouwlampen zijn natuurlijk ook een prima alternatief, al wordt je studio dan wel snel warmer. Daarbij kun je met flitslicht met kleinere diafragma's werken waardoor je meer scherptediepte hebt. Dat is vaak wel zo prettig bij het fotograferen van producten.

  Als je met statief werkt (om toch kleine diafragma's te kunnen gebruiken) geeft je dat toch minder mogelijkheden om snel en goed te kaderen.

 5. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op zondag 27 juli 2008 om 12:55  | reageer

  Whahaha, dat is een oudje, leuk om terug te zien. Volgens mij is deze niet eens op dSLR meer terug te vinden, maar kennelijk nog wel op youtube.

  Ik maak mijn packshots overigens tegenwoordig ook gewoon met 3 flitskoppen hoor. Liefst op een product tafel, maar soms als het niet anders kan, zoals bij glimmende objecten, nog in een tent. Met softboxen is het ook veel gemakkelijker. Ik gebruik nu een softbox lins en rechts van het object, en dan zo dat de softboxen elkaar aan de bovenzijde raken (ze staan dus licht schuin) en een flitskop aan de achterkant van mijn product tafel om de schaduwen weg te flitsen.

  In principe meet ik mijn flitsen op F/8 en voor bijvoorbeeld camera's waarbij ik het beeldscherm op de achterkant wil kunnen zien gebruik ik een langere sluitertijd zodat ik het licht van het beeldscherm ook opvang. (let wel op de kleurtemperatuur als je zo werkt, dus niet de standaard instellampen gebruiken, maar instellampen met dezelfde kleurtemperatuur als het flitslicht)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord