Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Packshot fotografie workshop door dSLR.nl

zaterdag 26 juli 2008, 20:37 door | 11.851x gelezen | 5 reacties

Tijdens het surfen op YouTube kwam ik vandaag een aardige video tegen met een bekend gezicht erin. Brian Dragstra van dSLR.nl heeft een video online gezet waarin hij uitlegt hoe je eenvoudig productfoto's kunt maken met behulp van twee opzetflitsers.

Persoonlijk maak ik dit soort opname het liefst met drie flitsers; twee van opzij en één van achteren. Je hebt dan natuurlijk wel die extra flitsers nodig. Voordeel is dat je dan een wat minder aanwezige schaduw onder het object krijgt.101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 20:56

  Ik heb een wat grotere cube, maar gebruik ook vaak bestaand licht. Tafeltje naast het raam, een groot vel papier, doek of karton als ondergrond-achtergrond, object erop en een stuk wit papier of piepschuim als reflector van het binnenvallend licht. Ik zeg niet dat het beter is, maar je hebt er geen flitser(s) voor nodig. Wel een statief, want jet moet bij een klein diafragma werken- dus met een lage sluitertijd.

 2. Patrick
  Patrick schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 21:29

  Koop twee bouwlampen en een ikea box met een wit a4 erin. scheelt in aanschaf flitser en resultaat vind ik persoonlijk beter dan in de video.
  Bron: Belgium digital forum

 3. Margo
  Profiel Margo schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 22:05

  Hé Brian heeft zijn website nog steeds, was hem uit het oog verloren!

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 26 juli 2008 om 23:02

  @Patrick; Bouwlampen zijn natuurlijk ook een prima alternatief, al wordt je studio dan wel snel warmer. Daarbij kun je met flitslicht met kleinere diafragma's werken waardoor je meer scherptediepte hebt. Dat is vaak wel zo prettig bij het fotograferen van producten.

  Als je met statief werkt (om toch kleine diafragma's te kunnen gebruiken) geeft je dat toch minder mogelijkheden om snel en goed te kaderen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Video tutorials

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord