[url=http://www.zamzar.com/]Zamzar[/url] is een gratis online tool om bestanden te converteren naar een ander type. Wat betreft afbeeldingen kunnen hiermee Bitmap (BMP), Jpeg, Gif, PostScript en TIFF's omgezet worden naar één van de eerder genoemde formaten of naar een thumbnail. Jammer dat je, wanneer je thumbnails aanmaakt, niet zelf een maat kunt kiezen. De langste zijde wordt 100 pixels breed. Gelukkig zijn er voor het maken van thumbnails wel [url=http://www.fotoverkleinen.nl/]betere tools[/url] te vinden. Toch kan Zamzar nuttig zijn indien je ergens achter een computer zit waar geen grafisch programma aanwezig is.">
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Zamzar; gratis online bestanden converteren

zaterdag 18 november 2006, 10:24 door | 11.350x gelezen | 0 reacties

Zamzar is een gratis online tool om bestanden te converteren naar een ander type. Wat betreft afbeeldingen kunnen hiermee Bitmap (BMP), Jpeg, Gif, PostScript en TIFF's omgezet worden naar één van de eerder genoemde formaten of naar een thumbnail.

Jammer dat je, wanneer je thumbnails aanmaakt, niet zelf een maat kunt kiezen. De langste zijde wordt 100 pixels breed. Gelukkig zijn er voor het maken van thumbnails wel betere tools te vinden. Toch kan Zamzar nuttig zijn indien je ergens achter een computer zit waar geen grafisch programma aanwezig is.

Naast afbeeldingen kan Zamzar echter ook een grote hoeveelheid aan andere type bestanden converteren. Bijvoorbeeld om een offerte die je in Word hebt gemaakt even om te zetten naar een PDF bestand.

Mocht je nog een bestandsformaat missen, dan kun je ook nog contact met Zamzar opnemen en vragen of ze dit bestandsformaat ook op willen nemen. Ze staan open voor suggesties.

Zamzar


Bron: De Digitale Revolutie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Webtools

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord