Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Instagram voor 1 miljard overgenomen door Facebook

dinsdag 10 april 2012, 23:58 door | 4.923x gelezen | 5 reacties

Gisteren heeft Mark Zuckerberg aangekondigd dat ze de populaire fotografie applicatie Instagram gaan overnemen. Facebook legt hier het onvoorstelbare bedrag van 1 miljard dollar voor neer. Instagram bestaat amper twee jaar en lanceerde in januari 2011 de eerste versie van hun Instagram app op de iPhone.

De grote hoeveelheid gebruikers lijkt niet echt een reden te zijn voor Facebook om de applicatie te kopen, Facebook zelf heeft met haar gebruikers een veel groter bereik. Je zou dan ook zeggen dat het geen enkel probleem zou moeten zijn voor Facebook om een soortgelijke applicatie als Instagram zelf te bouwen en te integreren binnen Facebook.

Dat zou veel minder moeten kosten dan de 1 miljard dollar die nu neergeteld wordt. Bij Instagram werken momenteel slechts 12 mensen en zo'n 30 miljoen mensen maken gebruik van de fotodienst.

Instagram

Niet iedereen is blij met de overname. Facebook staat namelijk niet bepaald bekend als een bedrijf dat netjes met privacy gevoelige gegevens om gaat. Op iPhoneclub is dna ook al een lijst te vinden met vijf iPhone applicaties die Instagram kunnen vervangen. Ook is er op internet veel te lezen over gebruikers die hun account opzeggen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 11 april 2012 om 08:52  | reageer

  Facebook is nu op z'n hoogtepunt en Mark Zuckerberg voelt zich onaantastbaar. Vaak verliezen mensen in die hoedanigheid het contact met de realiteit en gezien het overnamebedrag vormt Mark daar geen uitzondering op.

  Gezien het bedenkelijke privacybeleid (een gevoelig aspect!) kan de markt zich op enig moment tegen Facebook keren en maken ze een vrije val. De waarde van zo'n onderneming is per slot van rekening pure speculatie.

 2. Jeroen de Haan
  Jeroen de Haan schreef op woensdag 11 april 2012 om 09:07  | reageer

  Instagram had tot een week geleden zo'n 30 miljoen gebruikers. Vorige week is de Android-versie gelanceerd en is de app in 24 uur een miljoen keer gedownload. Instagram verwerkt, bewerkt en deelt foto's sneller en beter dan welke andere app dan ook, zeker in vergelijking met de 'draak'-app van Facebook zelf. In dat perspectief in een miljard misschien slechts een fooitje.

 3. Frits
  Frits schreef op woensdag 11 april 2012 om 11:35  | reageer

  Ik heb ook enkele sharing apps geprobeerd. Instragram vind ik ook de snelste, eenvoudigste, ... maar 1 miljard dollar !! Dat is echt een absurd bedrag.

  Zal ik mezelf dan toch eens leren programmmeren op iPhone/iPad ?

 4. Marcel
  Marcel schreef op woensdag 11 april 2012 om 15:33  | reageer

  Er is een gezegde en dat gaat als volg: "het is net zoveel waard als dat de gek ervoor geeft"

  @tonv: als de markt zich keert tegen Facebook dan blijft nog altijd hun "core business" over en dat is het verkopen van "jouw" gegevens.

 5. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 17 april 2012 om 12:07  | reageer

  @Marcel, inderdaad Je gegevens zijn absoluut niet veilig bij Facebook. Maar ze hebben er nu wel in één klap duizenden gegevens van gebruikers bij. Instagram zal dus wel gebruikers verliezen, vooral zij die wars zijn van de methodes van Facebook.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord