Elja Trum

Fotoreportage echtscheiding; nieuwe bron van inkomsten?

zondag 2 november 2008, 17:33 door | 8.734x gelezen | 9 reacties

Op bijna elke bruiloft loopt tegenwoordig wel een fotograaf rond om er een mooie reportage van te maken. En op de drie van deze huwelijken blijken echter toch niet voor eeuwig te zijn. De Italiaanse fotograaf Gianni Fasolini kwam op het idee om ook deze belangrijke stap in het leven vast te gaan leggen en plaatste een advertentie in een krant. De echtscheidingreportage blijkt een gat in de markt te zijn.

'Mensen willen graag foto's van alle belangrijke gebeurtenissen in hun leven, waarom dan niet van hun echtscheiding?', aldus Fasolini. 'Dat is tenslotte ook een grote gebeurtenis'. Zijn scheidingsalbums vinden gretig aftrek. Stellen die uit elkaar gaan blijken vaak toch nog lachend een laatste kus te willen geven voor de camera. Een interessante extra inkomstenbron bij dergelijke reportages is natuurlijk dat je twee boeken verkoopt in plaats van n..

Hoewel er bij veel scheidingen waarschijnlijk geen behoefte is aan een dergelijk aandenken, kan ik me ook voorstellen dat er wel stellen zijn die hiermee hun huwelijk goed af kunnen sluiten. Als fotograaf zou ik er geen problemen mee hebben een dergelijke shoot te doen.

Ik kan me genoeg leuke poses voorstellen; bruidsjurken die kapotgescheurd worden, huwelijksaktes die in rook op gaan, stellen die elkaar met deegrollers te lijf gaan.. Weer eens wat anders dan een huwelijksreportage.

Echtscheiding reportage


Bron: Fok.nl


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

9 reacties

 1. EdC
  Profiel EdC schreef op zondag 2 november 2008 om 18:45

  Waarom ook niet? Alle momenten uit leven zijn het waard te worden vastgelegd. Ik heb een keer een meerdaagse reportage gemaakt na het sterven van een goede vriend. Van rouwkamer tot aan de crematieplechtigheden.

 2. Dr.Hook
  Dr.Hook schreef op zondag 2 november 2008 om 19:56

  @Elja,
  De informatie in je artikel dat twee op de drie huwelijken in een scheiding eindigt is onjuist, in Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een scheiding.

 3. Margo
  Profiel Margo schreef op zondag 2 november 2008 om 20:31

  Jij ziet het wel erg negatief Elja met je 2/3 gaat uit elkaar! :D
  Dr. Hook, eindigt eindigt met een T! knipoog

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zondag 2 november 2008 om 22:48

  Dank je, Dr. Hook.
  Ik wist niet meer zeker wat het was en heb nog even gegoogled. Kon het zo snel niet vinden. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.323 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord