Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Freddy Stapersma

The Last Shuttle foto en film project

vrijdag 27 mei 2011, 23:02 door | 6.564x gelezen | 0 reacties

Al een tijdje volg ik via Facebook een fotografie/film project welke door een aantal voor mij bekende fotografen wordt gemaakt namelijk, the Last Space Shuttle project. 12 fotografen, zijn druk bezig de Shuttles die voor het laatst de lucht in gaan Op allerlei manieren te fotograferen, 360 graden, 3D, infrarood, et cetera. Een zeer interessant project om te volgen.

Al dertig jaar vliegen de Space Shuttles naar de ruimte als het belangrijkste gereedschap van NASA om satelieten, ruimte stations en wat al niet meer de ruimte in te brengen. Dit is bijna afgelopen. De laatste shuttles gaan de lucht in en dit is een laatste kans om op een ongekende manier deze vorm van ruimtevaart in beeld te brengen.

Space Shuttle Project
copyright space shuttle project

Het leuke van dit project is dat men ook veel foto's van de voorbereidingen laat zien. Het oponthoud wanneer een lancering niet door gaat, het beveiligen van de apparatuur. De beveiliging door NASA. Het bedenken van nieuwe manieren om te fotograferen, maar ook de problemen met financiŽn worden niet geschuwd om te vermelden waardoor een leuk realistisch beeld ontstaat van een groot project.

Camera in positie
Photo by Jook Leung

Space Shuttle in 3D anaglyp
Photo by Paul Griffen

Ook het gebruik van panorama techniek wordt veelvuldig gebruikt. Jook Leung, deze, zeker in panorama kringen, bekende fotograaf heeft een aantal schitterende beelden gemaakt van de lancering van de Discovery.

Panorama bol - launch
Photo by Jook Leung

Bekijk ook deze interactieve panorma. Alle fotografen en cinemagrafen zijn zeer gedreven om er iets moois van te maken. Kijk eens op de website van The Last Shuttle en laat je verrassen. Via Facebook vind je het project natuurlijk ook.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Freddy Stapersma

Over de auteur

Actief als beletteraar en 360 graden fotograaf. Hij fotografeert met een Canon 50D en een 350D. Behalve 360 graden panorama's doet hij ook veel met HDR fotografie. Freddy heeft een eigen 360 graden fotografiebedrijf genaamd Kandiefoto. Ook beheert hij de website Discocandy.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.052 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord