Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Wintertijd: check ook je camera

zondag 27 oktober 2019, 09:09 door | 2.533x gelezen | 0 reacties

Vannacht is de wintertijd weer ingegaan. Konden we lekker een uurtje langer slapen. Veel klokken passen zich tegenwoordig al automatisch aan, zelfs sommige camera's. Voor de zekerheid dus slim om even te controleren of de tijd op je camera ook automatisch versprongen is.

Camertijd instellen


Er is overigens sprake van om zomertijd af te gaan schaffen (wintertijd is eigenlijk de normale, juiste tijd). Sinds 1977 gebruiken we in Nederland zomertijd. Het idee was om daarmee stroom te besparen doordat het 's avonds langer licht zou zijn. Het is echter nooit bewezen dat het ook daadwerkelijk voor besparing zorgde.

De reden om het nu weer af te schaffen zou vooral zijn omdat veel mensen moeite hebben om zich aan te passen aan het veranderde uur.

Als natuurfotograaf zou teruggaan naar de normale tijd in de zomer betekenen dat je nog vroeger op moet om het mooie ochtendlicht te pakken. Aan de andere kant moet je 's avonds dan een uur eerder op pad om bij ondergaande zon foto's te maken.

Ben jij voor de afschaffing van de zomertijd? En welke tijd zouden we dan aan moeten houden? Zomertijd, de normale tijd of er met een half uur precies tussenin gaan zitten?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord