Elja Trum

Boos om een te groot aanbod?

dinsdag 17 mei 2022, 09:56 door | 2.772x gelezen | 11 reacties

Afgelopen weekend werd ik boos aangesproken door een verontwaardigde man die vond dat we teveel cursussen aanboden. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakt, maar hij was bloedserieus.

Ik stond namelijk met een stand van Photofacts Academy (onze online cursussen) op de Professional Imaging beurs. Een gezellige beurs voor fotografen in Nijkerk.

'Als ik lid wordt heb ik nooit de tijd om al die cursussen te kijken', zei hij verontwaardigd.

Een goed punt, want er staat ruim 265 uur aan video op de site. Om alles in 1 jaar te bekijken moet je dus zo'n 5 uur per week cursussen volgen. En dan reken ik niet mee dat er elke maand ook weer een compleet nieuwe cursus bij komt.

Pfa stand pi22

Gezellig druk op de Professional Imaging

Deze boze man vond dit heel vervelend. 'Ik betaal er wel voor, maar ik kan nooit alles kijken!'. Ik wilde de vergelijking maken met Netflix, waar je ook niet alles kunt kijken wat ze aanbieden, maar dat had ie niet.

Een bibliotheek dan. Je betaalt daar ook voor, maar je kunt nooit al die boeken lezen. Als je nu elke maand één cursus kijkt bij Photofacts Academy dan kost je dat -met de beursactie- nog geen 10 euro per cursus. Dat is nog steeds een stuk goedkoper dan elke andere aanbieder van fotografiecursussen.

Je kijkt dus alleen die cursussen die je echt interesseren. En het leuke is dat dit soms ook cursussen kunnen zijn die je in eerste instantie echt niet los gekocht zou hebben, maar waar je wellicht wel de beste tips uit kunt halen.

Bijvoorbeeld dat je als portretfotograaf een cursus landschapsfotografie kijkt en op een leuk idee komt om een bepaalde techniek voor landschapsfotografie te gebruiken voor een portretfoto.

Zo had de bozige man het nog niet bekeken. Nu was het hem ook duidelijk dat je er ook op deze manier tegenaan kon kijken. En dat het dan helemaal zo'n gek aanbod niet is.

Zijn suggestie was dan ook om dit verhaal ook eens wat aandacht te geven. Dat wellicht meer mensen het op zijn manier bekijken.

Dus hierbij. vrolijk

Wellicht heb jij ook zo'n soort bezwaar bij Photofacts Academy?
Laat het weten in de reacties, bel me of stuur me een mailtje.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

11 reacties

 1. Michiel
  Michiel schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 10:21

  Ik heb nooit de illusie gehad alle cursussen in een jaar te willen bekijken.

  Afgezien daarvan: er staan ook cursussen tussen waarvan ik in eerste instantie niet wist wat ik ermee zou kunnen. Maar waar ik door nieuwsgierigheid toch eens naar ben gaan kijken, en dan blijkt het opeens een, korte, cursus te zijn geweest die je in alle facetten van fotografie kunt toepassen.

 2. Harry
  Harry schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 10:37

  Goed punt Michiel.

  Zo heb ik de cursus kleurbeheer gekeken, omdat ie toch binnen het lidmaatschap viel. Maar ik weet zeker dat ik die cursus nooit los gekocht zou hebben.

  Uiteindelijk bleek dat een zeer waardevolle cursus te zijn, waar ik inderdaad nog vaak plezier aan beleef.

 3. Rien
  Rien schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 10:53

  Ik vindt het wel fijn al deze cursussen als je iets wilt weten kun je het hierin terug zoeken en of bekijken

 4. Mars van den Heuvel
  Mars van den Heuvel schreef op dinsdag 17 mei 2022 om 10:59

  Tja, of je kijkt naar de beperkingen, of naar de mogelijkheden!
  "De keuze is er reuze!".... en dit vooral niet veranderen! vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord