Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Kim Schröder

Urbex fotografie; verlaten huizen fotograferen

woensdag 21 oktober 2020, 17:17 door | 3.971x gelezen | 17 reacties

Maison Kirsch is een van de mooiste verlaten huizen in Luxemburg. Het dateert uit 1790 en staat nog vol oude spullen. Het huis is sinds de jaren 80 verlaten. Vandaag neem ik jullie mee naar een andere tak binnen Urbexfotografie, verlaten huizen.

De familie waarvan Maison Kirsch is, was ooit zeer rijk en maakte zelf kersen likeur (vandaar deze codenaam). Het huis was ook verbonden met de boerderij, waar de flessen en het fruit in potten nog steeds te vinden is.

Ingemaakt fruit

Het ingemaakte fruit stond nog in de kelder

De weg ernaar toe


Na ons vooronderzoek wisten we al dat vooral de buurman geen urbexers wenst in het pand en erg oplettend zou zijn.

Dus een achteringang gezocht, wederom door bosjes en struiken, vallend in de bramen struiken... Om er vervolgens achter te komen dat we ons bevinden in de tuin van de gevreesde buurman.

Shit en nu? De buurman staat te bellen voor de schuifpui en we besluiten snel over te steken en kruipend naar het juiste huis te gaan.

Ik eerst, ik neem een aanloop en na een grote stap.... Bam! Ik blijf met mijn voet achter een soort boomstronk hangen en val voorover tussen de bramen struiken. Ik blijf verstijfd liggen in de hoop dat de buurman mij niet gezien heeft.

Uiteraard heeft dit tafereeltje vast hilarisch uitgezien want achter me kon mijn vriend zijn lach amper bedwingen. Altijd leuk, dat medeleven. Ik krijg achter me het seintje dat ik door kan en dat niemand me gezien heeft, nog een poging dus.

Gelukt


Nou, eenmaal binnen hebben we onze ogen uitgekeken, de tijd heeft hier echt stil gestaan! Zoveel oude spullen, persoonlijke spullen, alles achtergelaten.

Je vraagt je af waarom. Het bed nog opgemaakt in de slaapkamer, schoenen naast het bed en kleren hangend aan de kast. Alsof elk moment iemand thuis kan komen.

Bed maison kirsch

Een prachtig antiek bed, met de pantoffels ernaast

De kelder stond vol met lege flessen waar ze de likeur waarschijnlijk in deden, rekken vol ingemaakt fruit, zowel in de kelder als door de rest van het huis.

Het was lastig om naar boven te komen want de vloer boven was op sommige stukken al flink ingezakt. De master bedroom was nog redelijk veilig te betreden en dit was ook echt een pareltje.

Het bed nog opgemaakt, de pantoffeltjes ernaast. Poederdoos op het kastje, Kam op het nachtkastje.
Allemaal heerlijk decay.

Nachtkastje

Alsof de bewoners elk moment kunnen thuiskomen

De rest van bovenverdieping hebben we niet aangedurfd, de vloer was in dermate slechte staat dat het niet veilig was om door te lopen, maar wat had ik graag geweten wat in al die andere kamers nog stond.

Gelukkig staan er genoeg avonturen van dit pareltje online en heb ik kunnen smullen van foto's van andere urbexers die dit pand bezocht hebben.

De tuin was een aardig oerwoud en de ramen vol spinnenwebben en stof. Het was dus pikkedonker in het huis, helaas voor ons was ook nog eens onze goede lamp leeg.

Tevens lag mijn statief nog in de auto, waardoor het maken van foto's lastig werd. Met een klein zaklampje hebben we er toch nog iets van kunnen maken.

Als ik ooit nog eens in de buurt ben, neem ik deze zeker nog een keertje mee. Dit was namelijk echt de moeite waard.

Oude koelkast

Dit is toch wel een behoorlijk oude koelkast? Herinner jij ze nog van vroeger?

Let goed op


Om nog maar een keer te benadrukken, Urbex is meestal niet legaal. Bovenstaande locatie was dat dus ook niet. De meeste, net als ik, doen dit ook wel een beetje voor de kick.

We vernielen niks, nemen niks mee, en laten alles achter zoals we het aantroffen.

Het is allemaal niet zonder gevaar, een huis als dit staat al dermate lang leeg dat het verval echt enorm is. zoals ik aangaf was het voor ons ook niet veilig om de bovenverdieping verder te betreden.

Ga daarom nooit alleen op Urbex pad en laat altijd mensen weten waar je bent.

Recu


Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Kim Schröder

Over de auteur

Kim is gek op Urbex fotografie, niet alleen voor de foto's maar ook voor de kick. Naast Urbex maakt ze graag portret en lifestyle foto's.

17 reacties

 1. martinphili
  Profiel martinphili schreef op donderdag 22 oktober 2020 om 20:21

  Maar het is dus gewoon inbreken?

 2. Tijdlooskim
  Profiel Tijdlooskim schreef op vrijdag 23 oktober 2020 om 00:03

  @martinphili
  Het is geen inbreken want er word niets geforceerd of open gebroken. Helemaal legaal is het natuurlijk ook niet.
  Maar urbex is een passie en absoluut geen vandalisme.

  Ik heb ook wel eens voor een pand gestaan waar geen inkomen aan was. Het is pech hebben maar dan ga je niet naar binnen.

 3. gast schreef op vrijdag 23 oktober 2020 om 18:41

  Okay, dan is het insluiping. Zes maanden in hechtenis en als je met z'n tweeën bent een 33% extra.

 4. Tijdlooskim
  Profiel Tijdlooskim schreef op vrijdag 23 oktober 2020 om 19:16

  Daarom vermeld ik ook elke keer dat het niet zonder risico is en niet legaal knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Persoonlijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.658 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord