Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

NVIDIA algoritme kan toekomstige fotobewerking versnellen

donderdag 26 april 2018, 20:40 door | 2.809x gelezen | 1 reactie

Wetenschappers van de Cornell University hebben een NVIDIA-algoritme gecreëerd dat de artistieke stijl van de ene naar de andere foto kan kopiëren. Zo kun je eventuele inconsistentie binnen je fotoverzameling oplossen of de artistieke stijl van je beste foto overzetten naar een geheel andere foto(serie).

Dankzij deze wetenschappers is dit geen toekomstmuziek meer en bereik je verrassend nauwkeurige en realistische resultaten.

Het team creëerde een algoritme voor NVIDIA, een grafische kaartbedrijf dat de stilistische kenmerken van één foto eruit haalt en deze met een verrassende precisie op een compleet ander beeld plaatst.

Fastphotostyle 1

Het algoritme wordt FastPhotoStyle genoemd en het is in staat om de kleuring, het drama en de sfeer van een foto over te brengen en een geheel ander frame eruit te laten zien alsof het tegelijkertijd is genomen, zelfs als de onderwerpen niets met elkaar te maken hebben.

Volgens de ontwikkelaars is het doel van overdracht van fotorealistische beeldstijl: het wijzigen van een foto zodat hij lijkt op een andere foto.

Voor een getrouwe stilering moet de inhoud van de te bewerken foto gelijk blijven, alleen de stijl ervan moet lijken op die van de referentiefoto. Je moet bovendien kunnen zien dat de bewerkte foto echt met een camera is gemaakt.

Er bestaan al programma's die het ook kunnen, maar dit is traag en levert geen realistische resultaten op, volgens de uitvinders.

FastPhotoStyle is anders, zeggen ze, omdat het een afvlakking gebruikt na de eerste whitening- en Coloring Transfer-stap - of PhotoWCT-stap. Deze afvlakstap probeert ervoor te zorgen dat aangrenzende pixels een vergelijkbare vormgeving krijgen.

Door gebruik te maken van wat zij Matting Affinity noemen, kunnen afzonderlijke delen van het beeld enigszins anders worden behandeld. Dit is wat het algoritme helpt om dergelijke realistisch ogende resultaten te produceren.

Fastphotostyle 2

Een ander groot verschil is dat dit programma naar verluidt maar liefst zestig keer sneller werkt dan bestaande algoritmen.

De code kan worden gedownload van de GitHub van NVIDIA voor iedereen die deze kan gebruiken onder Creative Commons-licentie (BY-NC-SA 4.0), en een download van de gebruikershandleiding is op de pagina te vinden. Je kunt ook het volledige paper lezen.

Via: DP Review

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. martinphili
    Profiel martinphili schreef op vrijdag 27 april 2018 om 08:21  | reageer

    Je zou bijna wensen dat dit een verlate 1 aprilgrap is.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.165 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord