Elja Trum

Bijzonder fotopresentatie met Stop Motion Fusion

woensdag 20 juli 2011, 17:54 door | 9,019x gelezen | 12 reacties

Wellicht ken je het begrip 'fusion film'. Fotografen gebruiken video om dit te combineren met foto's in een presentatie, bijvoorbeeld na het vastleggen van een huwelijk. Als fotograaf ook videografie goed kunnen uitvoeren is echter nog niet zo gemakkelijk. Fotografe Christina Dickson kwam met een leuke oplossing; de stop motion fusion film.

Zelf heb ik ook wel eens pogingen gedaan stukjes video te schieten tijdens een huwelijk. De fotografie blijft echter het belangrijkste en daardoor krijgt de video zeker niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Daar komt bij dat het nabewerken van video een vak apart is. Uiteindelijk heb ik daarom nog nooit video opgenomen in het eindresultaat.

De stop motion fusion film is echter een stuk gemakkelijker te maken. In plaats van video schiet je namelijk gewoon foto's, alleen dan wat meer dan je gewend bent. Door dit op de juiste momenten te doen en de foto's op de juiste manier in een slideshow te vertonen krijg je een erg leuk effect.


Het is zo simpel dat je jezelf afvraagt waarom je er zelf niet op gekomen bent. Ik ga proberen het tijdens mijn volgende huwelijkssessie mee te nemen!

Bron: Digital Photography School

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts en auteur van een boek over zwart-wit fotografie. Hij is fulltime actief met Photofacts, Photofacts Academy en Teslafan. Elja's foto's vind je op Instagram, hij is getrouwd met Sara en vader van Mika en Vera.

12 reacties

 1. Rianne
  Rianne schreef op woensdag 20 juli 2011 om 18:28

  Wat een leuk idee, zeg!

 2. Jeroen de Haan
  Jeroen de Haan schreef op woensdag 20 juli 2011 om 18:33

  Er zitten leuke momenten bij waar het werkt (aan het begin met het lopen) maar ook een aantal dat ik me afvraag of het filmpje zonder slechter zou worden (het opmaken). Misschien ook een kwestie van proberen. Aardig maar niet schokkend.

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 20 juli 2011 om 21:16

  Leuke afwisseling, zolang het inderdaad geen gimmick wordt.

 4. EdC
  Profiel EdC schreef op woensdag 20 juli 2011 om 21:31

  Filmpje duurt mij te lang. Herinnert mij aan de oude dia-avondjes: veel van min of meer hetzelfde. Komt misschien ook door de achtergrondmuziek. Mooie techniek, maar het is nog niet af. Een paar geluidsfragmenten (jawoord? feest?) erbij en de film lijkt mij verrassender.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.723 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

46.723 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.