100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

8 redenen om nu lid te worden van Photofacts Academy

maandag 15 november 2021, 14:07 door | 2.265x gelezen | 3 reacties

Je kunt veel halen uit een online fotografie cursus, zoals bij onze eigen Photofacts Academy. In dit artikel 8 redenen om vandaag nog lid te worden van Photofacts Academy.

Photofacts Academy bestaat vandaag exact 8 jaar! Dat vieren we met een leuke winactie met kans op meer dan 10.000 euro aan prijzen en sowieso het gloednieuwe boek De Nachtfotobijbel cadeau.

» Direct inschrijven (korting + nachtfotobijbel + winactie)

1. Direct toegang tot meer dan 85 cursussen


Meestal betaal je fotografiecursussen los. Je koopt 1 cursus en krijgt alleen daar toegang toe. Bij Photofacts Academy werkt dit anders.

Je betaalt per jaar voor je lidmaatschap, maar je krijgt toegang tot alle cursussen die we aanbieden. Dat zijn er inmiddels meer dan 85. Vergelijk het met Netflix of een bibliotheek. Direct toegang tot al het aanbod!

Elke maand komt er bovendien een compleet nieuwe cursus bij. Met Photofacts Academy kun jij, achterover leunend in een comfortabele stoel, ontdekken hoe je betere foto's kunt maken.

En als het de eerste keer niet helemaal duidelijk is, dan bekijk je die specifieke video gewoon nog een keer. Alle cursussen zijn opgedeeld in korte video's, zodat je ook niet per se de hele cursus compleet opnieuw hoeft te kijken. Je klikt gewoon het onderwerp aan dat jij nog eens wilt bekijken.

Een aantal van onze cursussen

2. Ontdekken hoe je foto's goed nabewerkt


Het uitgangspunt is natuurlijk altijd een zo goed mogelijke foto op het moment dat je hem maakt. Maar hoe goed je foto ook is, hij wordt altijd nog beter met een goede nabewerking.

Ik spreek best vaak met fotografen die hun foto's niet nabewerken. Ze hebben er vaak een soort afkeer van. Da's zonde, want je kunt een mooie foto altijd nog mooier maken. Al is het maar met de basis; wat extra contrast, oplichten van donkere delen of die vervelende pukkel weghalen.

We hebben tientallen cursussen die gaan over Photoshop en Lightroom, maar we zijn ook steeds meer cursussen voor alternatieve pakketten aan het toevoegen zoals Capture One, Affinity Photo en Luminar.

Daarnaast blijven we onze bestaande cursussen steeds uitbreiden met extra cursussen die meer de diepte in gaan en de nieuwste updates bespreken.

Een paar weken geleden lanceerde Adobe bijvoorbeeld een grote update van Lightroom. Op hetzelfde moment ging onze cursus over deze vernieuwingen live. Zo ben je altijd direct helemaal bij.


3. Inspiratie opdoen voor bijzondere foto's


Om leuke foto's te maken moet je natuurlijk inspiratie opdoen. Het werkt heel goed als je andere fotografen bezig ziet tijdens hun werk. In de cursussen van Photofacts Academy gaat het niet alleen over de theorie, je kijkt ook mee tijdens shoots en ervaart zo ook de praktijk.

Kijk hieronder bijvoorbeeld de promo van de cursus Portretfotografie in de Praktijk.


4. Je creativiteit meer aanspreken


Techniek is niet het belangrijkste in je fotografie. Een technisch perfect plaatje is mooi, maar je creativiteit zorgt ervoor dat je foto's kunt maken die echt bijzonder zijn.

Onze cursussen gaan niet alleen over de techniek. We hebben cursussen die je specifiek helpen met je creativiteit, zoals Creatieve Technieken, Van Beeld naar Kunst, Creatieve Roadmap en Van Onderwerp naar Verhaal.


5. Afleiding tijdens de wintermaanden


De winterperiode is over het algemeen een tijd dat fotografen iets minder fotograferen dan in de andere seizoenen. Het is vaak fris of nat buiten, dus dat lokt niet echt.

De winter is dus de perfecte tijd om eerder gemaakte foto's een rustig na te bewerken of om inspiratie op te doen voor nieuwe shoots die je het komende jaar kunt plannen.

Comfortabel vanaf de bank op je iPad of achter je computer op een warme zolderkamer.

6. Ontdek geheimen van professionele fotografen


Meer dan 40 verschillende experts verzorgen de cursussen op Photofacts Academy. Dat is goed nieuws, want elke experts heeft zich gespecialiseerd in een specifiek onderdeel binnen de fotografie.

Photofacts Academy Experts


In zijn of haar cursussen ontdek je de geheimen die deze fotograaf gebruikt om de mooie beelden te maken die je overal voorbij ziet komen.

Als lid kun jij bovendien onder elke video je vraag stellen aan de betreffende expert.

7. Ontmoet andere fotografen


Je bent niet de enige fotograaf die de cursussen op Photofacts Academy volgt. Ruim 25.000 fotografen gingen je al voor.

Via het vraag en antwoord gedeelte kun je in contact komen met alle andere leden. Zij zijn, net als jij, bezig om hun fotografie naar het volgende niveau te brengen.

Wil je een stapje verder? Dan kun je meedoen met het VIP programma waarbij we elke maand (online) met een kleiner groepje opdrachten uitvoeren en bespreken.

8. Nu de beste deal


We bestaan vandaag precies 8 jaar. Dat vieren we met een mooie winactie, een flinke korting en een gratis boek cadeau. Vandaag is daarom de beste dag om lid te worden!

Onze winactie loopt nog maar een paar dagen (tot en met aanstaande vrijdag). Als je vandaag lid wordt krijg je niet alleen 40 euro korting, je ontvangt ook gratis het boek De Nachtfotobijbel (ter waarde van 25 euro) én je maakt kans op ruim 10.000 euro aan prijzen.

» Nu inschrijven (korting + nachtfotobijbel + winactie)

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Elly Oort -van Beek
  Elly Oort -van Beek schreef op maandag 15 november 2021 om 17:04  | reageer

  Ik zou graag willen weten wanneer ik weer. Verlengen moet
  Ik ben uiterst tevreden over photophact.
  Ik zou ook graag een cursus Paint shop pro en tips over dierentuin fotografie.
  Ik vind het leuk om allerlei tips te krijgen via jullie filmpjes
  En jullie zijn een echte aanrader voor beginnende en ervaren fotografen.
  Nog hartelijk gefeliciteerd met jullie jubileum.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 15 november 2021 om 17:21  | reageer

  @Elly; Bedankt, Elly!
  Je lidmaatschap loopt nog wel even door, ik heb je er een mailtje over gestuurd.
  Ik schrijf je suggesties voor nieuwe cursussen op. vrolijk

 3. Donald Willemsen
  Profiel Donald Willemsen schreef op dinsdag 16 november 2021 om 10:57  | reageer

  Mijn verlengingen lopen al tot het najaar van 2024 omdat ik telkens meedoe met deze acties. Tot nu u toe heb ik ook alle boeken die door photofacts zijn uitgegeven in de boekenkast staan en natuurlijk ook gelezen. Die boeken zijn stuk voor stuk aanraders. Maar die winacties hebben me nog nooit wat opgeleverd. Blijkbaar heb ik enkel geluk in de liefde en niet in het spel.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord