Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

De nieuwste cursussen op Photofacts Academy

dinsdag 14 november 2023, 07:07 door | 1.230x gelezen | 0 reacties

Bij Photofacts Academy brengen we elke maand een compleet nieuwe fotografiecursus uit. Zo valt er altijd wat nieuws te ontdekken. In dit artikel een overzicht van alle cursussen die het afgelopen jaar verschenen zijn.

Photopills voor Beginners


De app Photopills bevat niet alleen informatie over de zon, de maan, de melkweg en zelfs sterrenregens, maar je kunt er ook berekeningen mee doen over je brandpunt, scherptediepte, hyperfocale afstand en nog veel meer.


In deze cursus neemt Nando je mee door de app Photopills, en legt je uit wat je er allemaal mee kunt doen.

Wim zegt over deze cursus:
'Perfect. Ik had PhotoPills al een poos, maar zag door de bommen het bos niet. Nu zie ik wat er allemaal mogelijk is. Bedankt voor de duidelijke uitleg. Verheug me op het vervolg.'

» Cursus Photopills voor Beginners

Kleurtheorie en colorgrading


Natuurlijk wil je sprekende kleuren in je foto, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Ontdek waar je rekening mee moet houden voor, tijdens, en na je photoshoot.

Leer alles over kleurharmonieën, nabewerking en colorgrading, en ontdek hoe je de kleuren van een foto kunt aanpassen om de sfeer te veranderen.


Henk schreef over deze cursus:
'Wat een geweldige cursus, duidelijke uitleg met veel voorbeelden over een best wel moeilijk onderwerp. Hier zat ik al lang op te wachten. Mijn complimenten voor Liesbeth van Asselt!'

» Cursus Kleurtheorie en colorgrading

Masterclass Architectuurfotografie


In deze cursus deelt Tony zijn uitgebreide kennis over architectuurfotografie. Zowel de theorie als de praktijk komt aan bod: van tilt-shift tot nabewerking, en motion-blur tot cityscapes.


Gerard laat weten:
'Buitengewoon nuttig en op een rustige wijze uitgelegd. Smaakt naar meer!'

» Masterclass Architectuurfotografie

Panoramafotografie


Heb je wel eens een situatie waarin je onderwerp niet volledig in beeld past? Dan kun je een panorama maken. Maar ook als je een foto met een hogere resolutie dan je camera wilt maken is een panorama een goede optie.

In deze cursus ontdek je waar je op moet letten bij het maken van een panorama, hoe je de foto's eenvoudig samenvoegt achteraf, welke lenzen geschikt zijn, en wat voor materialen je nodig hebt.


Siemen schreef over de cursus:
'Eindelijk eens een cursus waar alle mogelijkheden van panoramafotografie aan bod komen.
Bedankt Nando!
'

» Cursus Panoramafotografie

Verslaglegging met je smartphone


Met een smartphone kun je meer dan je misschien zou denken. Voor verslaglegging is het zelfs een volwaardig gereedschap.

In deze cursus laat Rob Dijkstra je de mogelijkheden zien die je hebt als je met je telefoon op pad gaat. Aan de hand van heldere uitleg en praktische toepassingen ontdek je alles over fotograferen én filmen met je smartphone.


Peter is er duidelijk over:
'Prachtige cursus. Veel geleerd.'

» Cursus Verslaglegging met je smartphone

Lightroom Classic Ontwikkelmodule voor Beginners


De ontwikkelmodule in Lightroom Classic is enorm uitgebreid, en kan daarom best intimiderend zijn. Nando neemt je in deze cursus door alle instellingen en opties, zodat deze module geen geheimen meer voor je heeft.

Ontdek alle mogelijkheden die de ontwikkelmodule in Lightroom Classic biedt voor het bewerken van je foto's. Zo maak jij je foto's uniek, en helemaal naar jouw smaak.

» Cursus Lightroom Classic Ontwikkelmodule voor Beginners


Viviane is enthousiast over de cursus:
'Rustige, duidelijke uitleg zonder een overdaad aan informatie. De logische volgorde waarmee men best een foto bewerkt is een meerwaarde voor een eerste gebruiker van Lightroom Classic.'

Straatfotografie


Straatfotografie gaat over het vastleggen van alle momenten tussen de normale fotomomenten als bruiloften, geboortes, en verjaardagen. Het is ongedwongen, ongepolijst en vaak wat ruwer.

In deze cursus neemt Michiel je mee naar zijn favoriete plekken voor straatfotografie en vertelt over verschillende technieken, instellingen en zijn inspiratie.


Bart laat weten:
'Praktische eerste aanzet en aanmoediging de straat op te gaan.'

» Cursus Straatfotografie

Photoshop Selecties, Maskers en Alfakanalen


Hoewel het in Photoshop natuurlijk mogelijk is om een foto in zijn geheel te bewerken, zul je in de praktijk merken dat je wanneer je in Photoshop werkt slechts een deel van de foto wil bewerken.

Om dit te kunnen doen moet je een selectie maken, en daar heeft Photoshop verschillende mogelijkheden voor.

Ontdek welke gereedschappen er allemaal zijn en hoe je selecties maakt, bewerkt, of omzet naar maskers en alfakanalen. Zo heb je straks de volledige controle over jouw bewerking.


Lats schrijft over de cursus:
'Johan Elzenga weet de lessen losjes en boeiend te brengen. De vergissingen die hij soms maakt (en direct toegeeft...) verluchtigen het geheel. Zijn onbevangen manier van presenteren was voor mij een stimulans om gehele cursus in korte tijd te doorlopen.'

» Cursus Photoshop Selecties, Maskers en Alfakanalen

Zwart-witfotografie


Het is niet zo eenvoudig om een sprekende zwart-witfoto te maken. Want wanneer je een kleurenfoto met een simpele druk op de knop omzet naar zwart-wit krijg je een foto met vooral grijstinten.

Ontdek in deze cursus welke camera-instellingen je kunt gebruiken om in zwart-wit te fotograferen makkelijker te maken, waar je op moet letten tijdens het fotograferen, en hoe je een RAW-bestand omzet naar zwart-wit.


Bart laat ons weten:
'Na 50 jaar eindelijk gelukt een zwartwit foto naar tevredenheid te bewerken, nu in de lichte kamer. Niet langer een 'hels karwei'.'

Deze cursus sluit uiteraard perfect aan op ons boek de Zwart-witbijbel. Je krijgt het boek momenteel cadeau bij het afsluiten van een lidmaatschap op Photofacts Academy.

» Cursus Zwart-witfotografie

Geschiedenis van de Fotografie (1900 - 1950)


Na de eeuw fotografische ontwikkeling die in de vorige cursus behandeld is zijn we in het stadium beland waar er echte fotografie gepleegd gaat worden.

Alle stromingen die elkaar soms als tegenbeweging en soms als logische ontwikkeling opvolgen komen aan bod. Van de tweede golf van picturalisten tot het drukken van foto's in tijdschriften. Zo ontdek jij hoe fotografen keuzes maken.


Liesbeth schrijft over deze cursus:
'Goed gedocumenteerd verhaal dat echt inzicht geeft in de verschillende stromingen en ontwikkelingen van een halve eeuw fotografie. Bedankt Tom!'

» Cursus Geschiedenis van de Fotografie

Auteursrecht voor Fotografen


Wordt je wel eens aangesproken op straat dat je geen foto's mag maken van de privacywet? Gebruiken anderen jouw foto's op hun website zonder toestemming? Of zet een klant jouw foto op social media met een wel heel lelijk filter waardoor jouw reputatie als fotograaf wordt aangetast?

Of je nu een professionele fotograaf bent of een hobbyist, vroeg of laat krijgt iedereen met de juridische kant van fotografie te maken.

Na het kijken van deze cursus ben jij een juridisch doorgewinterde fotograaf en weet je precies wat jouw rechten en plichten zijn.


Ludwig laat weten:
'Top!! ik had laatst problemen bij een huwelijks reportage. Deze input is een oprechte reden voor mijn abonnement!!'

» Cursus Auteursrecht voor Fotografen

Compositie in landschapsfotografie


Het is niet makkelijk om een landschap mooi in beeld te krijgen. Hoe vaak heb jij het gevoel dat de landschapsfoto die je gemaakt hebt het landschap geen recht aan doet? Waar het in werkelijkheid een grote indruk maakte, blijft er op de foto weinig meer van over.

In deze cursus leert Nando je hoe je dit kunt voorkomen, en deelt hij alle kennis die je nodig hebt voor het maken van prachtige landschapsfoto's door gebruik te maken van een goede compositie.


Paul is er duidelijk over:
'Hele inspirerende cursus, daar kan ik mee aan de slag.'

» Cursus Compositie in landschapsfotografie

Lightroom Classic Modules


Met Lightroom Classic kun je veel meer dan foto's sorteren en bewerken. In deze cursus neemt Nando je mee door de modules die niet zo vaak besproken worden, en laat je zien wat voor mogelijkheden er zijn.


Hans laat weten:
'Veel nieuwe opties ontdekt binnen Lightroom bij de nog weinig gebruikte modules.'

» Cursus Lightroom Classic Modules

Binnenkort op Photofacts Academy


Natuurlijk houdt het niet op; elke maand verschijnt er weer een nieuwe cursus. Eind deze maand verschijnt er een cursus over verhalende portretfotografie. Volgende maand duiken we met Johan in Adobe Camera RAW.

Ook zit er nog een cursus aan te komen over analoge fotografie. Ook de bibliotheekmodule van Lightroom Classic en Photopills voor Gevorderden staan op de planning.

Bij een Photofacts Academy lidmaatschap krijg je zonder extra kosten ook telkens weer toegang tot de allernieuwste cursussen.


Winactie: 15.000 euro aan prijzen!


Vanwege onze tiende verjaardag hebben we een bijzondere winactie. Als je nu lid wordt van Photofacts Academy maak je kans op meer dan 15.000 euro aan prijzen.

Bovendien krijg je nu 60 euro korting en gratis het boek De Zwart-witbijbel! Dit is dus het beste moment om lid te worden.

De actie verloopt dinsdag 21 november. Wees er dus op tijd bij!

» Nu lid worden (korting + boek + winkans)
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.083 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord