Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Simone Henken

Henry maakt je happy met Photoshop

maandag 12 augustus 2019, 09:18 door | 3.665x gelezen | 0 reacties

Summer's here! En misschien is dit wel hét moment om na te gaan hoe je naar je fotografie kijkt. Juist als je even uit je alledaagse omgeving bent en zoals ik nu, letterlijk op afstand op mijn vakantieadres in de Betuwe, kun je er met een frisse blik tegen aan kijken.

 DSC2475SO2


Beeldvoorziening voor professionalisering en verdieping


Terwijl het ochtendlicht door de pruimenbomen priemt en de haan vrolijk 'goedemorgen' kraait, gun ik mezelf de tijd om te overpeinzen wat ik met mijn fotografie wil. En ik besef dat het maken van een foto verschillende stadia kent:

  1. Het bedenken van een foto. Ik noem het ook wel 'dagdromen' van een foto. En dan stel ik me het onderwerp voor, hoe het licht valt, de sfeer, de kleuren etc. Dus, dat liggen in de zon op je Mediterrane strand en 'ins blauwe hinein' staren is eigenlijk hard werken. Het is je verbeelding de vrije loop laten;

  2. Dan natuurlijk het maken van de foto, de organisatie, de daadwerkelijke uitvoering. Of dat in een studio is en je moet allerlei decorstukken, kleding en rekwisieten regelen, of je bent op een buitenlocatie en je moet rekening houden met het weer en toestemming regelen om op een specifieke plek te mogen fotograferen;

  3. En als laatste het verwerken en bewerken van de foto.


De haan kraait ondertussen (koffietijd!), dus ik haal even een 'bakkie leut'. Zo, al slurpend van het zwarte goedje met slechts een zoetje, sijpelt het besef binnen dat vooral het bewerken van foto's wel een upgrade kan gebruiken.

Ik heb de nodige ervaring met het programma Photoshop maar de finesses ken ik niet. Ik kan een foto optimaliseren maar een beeld 'from scratch' creëren? Dat is een heel nieuwe uitdaging. Photoshop, die magische toverdoos, daar wil ik meer licht op werpen.

Ik weet dat voor een indrukwekkende foto allereerst een technisch goed uitgevoerde foto het uitgangspunt is. Om die een WOW factor te geven is Photoshop een fantastisch programma met oneindig veel mogelijkheden. Als een ware magiër kun je fantastische werelden creëren, fantasievol, levendig en geloofwaardig.

Maar daar zit ook meteen het probleem, die 'oneindig veel mogelijkheden'. Photoshop is geen makkelijk programma. Je kunt er snel in verdwalen maar als je eenmaal de weg weet te vinden kun je verbluffende resultaten bereiken.

Professor 1920x1280


Henry Faber


Maar ja, waar en bij wie vind je dan wat je zoekt? Kraait mijn haantje? Kukeluluu. Ik weet niet veel van dierentaal maar volgens mijn hoor ik toch de naam Henry Faber. Henry Faber heb ik leren kennen als een gedreven en zeer deskundige fotograaf / docent die je de fijne kneepjes van het programma kan bijbrengen.

Wil je in een korte tijd je kennis flink opwaarderen? Kies deze electrifying cursus van Henry Faber. Op zeer gestructureerde wijze legt hij je uit hoe je achtergronden kunt vervangen, hoe je lastige onderwerpen als haren vrijstaand kunt maken, hoe je rook, vuur en nevel geloofwaardig aan een foto kunt toevoegen en nog heel veel meer.

31 augustus en 1 september in Studio IJsselstein


Tijdens het event Photomania, georganiseerd door Beeldvoorziening in samenwerking met Photofacts, gaf Henry Faber een korte cursus. Quote van een bezoeker van Photomania; Ik heb in een workshop van 30 minuten al zoveel meer geleerd. Ik word happy van Henry.

Beeldvoorziening biedt cursussen en coaching voor fotografen die verdieping en betekenis in hun fotografie zoeken. Ervaren professionals die geworteld zijn in de beroepspraktijk en die jarenlange ervaring hebben als docent bij diverse hogescholen, delen graag hun kennis en expertise.

Photomania – het eerste event van Photofacts in samenwerking met Beeldvoorziening


Op het event Photomania van 29 juni hebben jullie live kennis kunnen maken met onze studio in IJsselstein en de docenten van Beeldvoorziening en Photofacts. De creatieve sfeer was goed voelbaar. Met een gemiddelde waardering van 8.6 zijn wij zoooo blij en enorm trots!

Dat is voor ons een grote stimulans om ons aanbod aan live-cursussen aan te laten sluiten op de praktische adviezen die je krijgt van Photofacts online.

Abonnees van Photofacts krijgen korting geven op ALLE cursussen van Beeldvoorziening die dit jaar starten. Klik de kortingsbon aan en vul het woord: photomania in. Veel plezier met het volgen van de cursus.

» Beeldvoorziening live cursussen en verdieping

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Simone Henken

Over de auteur

Als fotografisch vormgever visualiseert Simone het ‘verhaal’ van een (creatieve) ondernemer, overheid of bedrijf in concrete beelden. Dat verhaal kan een dienst zijn, een visie of een typerende karakteristiek van een markant persoon.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord