Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Ontdek de nieuwste cursussen op Photofacts Academy

donderdag 11 november 2021, 20:02 door | 2.888x gelezen | 0 reacties

Bij Photofacts Academy brengen we elke maand een compleet nieuwe fotografiecursus uit. Zo valt er altijd wat nieuws te ontdekken. In dit artikel een overzicht van alle cursussen die het afgelopen jaar verschenen zijn.


Maskeren in Lightroom Classic


Vorig maand bracht Adobe een grote update uit van Lightroom Classic. Op de dag van lancering hadden wij ook een complete cursus over alles wat er nieuw is in Lightroom Classic op Photofacts Academy. Deze cursus wordt gegeven door Lightroom Expert Johan Elzenga.


Als lid kon je dus direct bekijken wat er allemaal nieuw was en hoe je dit het beste kunt inzetten bij het bewerken van je eigen foto's.

» Cursus Maskeren in Lightroom

Ron Maassen zei over deze cursus:
'Wederom genoten van de manier van het geven van een cursus van Johan Elzinga: maskeren in Lightroom.

De nieuwe functies in Lightroom zijn geweldig en Johan weet ze goed uit te leggen. Ook de combinaties van de diverse maskers komen stap voor stap aan de orde.

Ik moet bekennen dat ik eerst zelf in Lightroom wat met de nieuwe type maskers geprobeerd heb. Dat werd een kleine teleurstelling: je weet het nog niet goed te gebruiken en vooral te combineren.

Daarom is het echt een aanrader om de cursus Maskeren in Lightroom te volgen. Hierna kon ik er gelijk goed mee werken!
'

Foto's Analyseren en Bespreken


Als je het met vrienden of collega's over een foto hebt dan is dit vaak oppervlakkig. Niet omdat de foto niet interessant is maar omdat we vaak niet weten hoe we naar een foto moeten kijken.

In deze cursus laat Tom Meerman je de breedte van bespreekvragen zien zodat iedereen minimaal 15 minuten over een willekeurige foto kan spreken.


» Cursus Foto's Analyseren en Bespreken

Petra Pinte zegt over deze cursus:
'Interessant, duidelijk, goed gestructureerde lessen. Heerlijk om op dit niveau over de fotografie na te denken. Geeft me ook handvatten om op mijn eigen foto's te reflecteren en taal om over mijn eigen foto's te communiceren met anderen!'

Smartphone Fotografie


In deze cursus krijg je tips en tricks van Jeroen Jazet over smartphone fotografie. Hij legt je uit hoe je je belichting kan aanpassen, scherptediepte kan gebruiken, hoe je ze gelijk kan bewerken op je telefoon en nog veel meer.

Als je alle tips en tricks hebt gevolgd dan heb je eigenlijk altijd een camera op zak om de mooie momenten vast te leggen.


» Cursus Smartphone Fotografie

A. Rijckaert de Boer zegt over de cursus:
'Dank voor de gedegen uitleg. Ik wist niet dat dit allemaal mogelijk is. Ik ga mijn smartphone nu zeker vaker gebruiken.'

Starten met Affinity Photo


Affinity Photo is een alternatief voor Adobe Photoshop. Het biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden als Photoshop, en meer. In deze cursus ontdek je hoe je kunt starten met Affinity Photo.


» Cursus Starten met Affinity Photo

Leo Vonk zei over deze cursus:
'Fijne lesgever die een rustige verteller is. Ik gebruik zelf Affinity en toch leerde ik nog wat bij.'

Spontane Portretten zonder Poseren


Ontdek hoe je met het stellen van vragen een ongedwongen sfeer kan creėren. Door vragen te stellen of opdrachten te geven haal je de focus van de camera af. De glimlach en houding veranderd terug in natuurlijke staat. De perfecte manier om iemand vast te leggen zoals ze zijn.


» Cursus Spontane Portretten zonder Poseren

Koen zei over deze cursus:
'Heel goede cursus die je veel inspiratie geeft om een mooie fotoshoot te maken. Je moet maar op de idee komen om het op die manier te doen. Zeker leuk om kinderen in een dergelijke shoot te betrekken. Zo wordt het ook voor hen niet te saai.

Prima cursus. Ga het binnenkort eens uitproberen op een verjaardagsfeestje van mijn 2 kleinkinderen.
'

Starten met Capture One


In deze cursus vind je alle informatie om je Capture One reis te beginnen. Maak je sessie of catalogus aan, importeer je foto's, bewerk je foto's en exporteer ze. Dit en nog veel meer zie je in deze cursus.


» Cursus Starten met Capture One

Paul Wouters kan er kort over zijn:
'Heel interessant, goed gedaan.'

Perfecte afdrukken maken


In deze cursus ontdek je wat er allemaal komt kijken als je foto's gaat afdrukken. Je leert je beeldscherm kalibreren, de juiste kleurruimte te kiezen en nog veel meer. Nu kun je eindelijk jouw perfecte foto aan de muur gaan hangen.


» Cursus Perfecte afdrukken maken

Ron Maassen zegt erover:
'Zeer leerzame cursus. Johan vertelt het crystalclear, geen overbodige info zoals merken, types e.d., maar daar waar het omgaat. Ook zijn manier van overbrengen van kennis is prettig. Na de cursus begrijp ik meer van omgaan met kleurbeheer, kleurruimte en kleurprofiel.

Nu weet ik ook waarom foto's die ik deel of print qua kleur anders kunnen overkomen dan ikzelf voor ogen had. En vooral weet ik nu hoe ik dat kan beļnvloeden.
'

Starten met Lightroom Classic


Lightroom Classic is onder fotografen het populairste programma voor het bewerken van foto's. In deze cursus van Nando Harmsen ontdek je de basis van Lightroom Classic. Zet je eigen catalogus op en beheer je foto's gemakkelijk en overzichtelijk.


» Cursus Starten met Lightroom Classic

Bas Dekker laat over de cursus weten:
'Deze cursus was in de nieuwe versie van lightroom waar ik erg blij mee ben. Wat ik erg leerzaam vond was de uitleg over verzamelingen.

Ik wilde bepaalde foto's uit verschillende mappen in een map om te vergelijken. Kijken naar mijn vooruitgang. Ik maakt daar een aparte map voor en had dan foto's twee keer op mijn schijf.

Nu plaats ik ze in verzamelingen en kan zo er alles mee doen.

Kortom een goede uitleg van de basis. Het heeft mij meer enthousiast gemaakt om met lightroom te werken.
'

Scherpstellen voor Gevorderden


In deze cursus ontdek je verschillende manieren uit om je foto scherp te krijgen. Single focus, Continuous focus, Single shot, Servo, Back button focus en nog veel meer wordt behandeld.

Als je na deze cursus zelf aan de slag gaat, dan kun je zomaar een nieuwe manier vinden om je ragscherpe foto's te maken.


» Cursus Scherpstellen voor Gevorderden

Ad de Rooij zegt over deze cursus:
'Pas een paar maanden in het bezit van een Canon EOS R. De cursus Scherpstellen voor Gevorderden wordt duidelijk uitgelegd. Vaardigheden meegekregen waar ik in de handleiding nog niet aan toe was gekomen.

De materie wordt in logische stappen naar voren gebracht. HEEL blij mee en veel opgestoken. Klasse, dankjewel
'

Luminar AI


Luminar AI is een alternatief programma voor het bewerken van je foto's. In deze cursus laat Nando Harmsen je zien hoe je met dit programma kunt werken.

Je kunt de volledige bewerking over laten aan de kunstmatige intelligentie. Als je dan toch niet tevreden bent kun je het alsnog aanpassen.


» Cursus Luminar AI

Freek laat weten:
'Gekeken omdat ik twijfel over aankoop en ik toch moet kijken als ik het programma aanschaf.
Echt een duidelijke en complete uitleg. Vijf sterren waard.
'

Controle over Contrast in Photoshop


Leer verschillende manieren om je contrast onder controle te krijgen in Photoshop. Ontdek de manier die het beste bij jou past. Expert Johan Elzenga neemt je stap voor stap mee.


» Cursus Controle over Contrast in Photoshop

JM zegt hierover:
'Helder, de verschillende methode naast elkaar gezet en uitgelegd. Voor dit soort cursussen blijf je lid om nog eens terug te kunnen kijken, voordat het net zo makkelijk gaat als bij dhr. Elzenga.'

Creatieve Roadmap


Natuurfotograaf Bart Siebelink neemt je mee in een creatief proces. Kom er aan de hand van 20 vragen achter of jij je proces goed voor mekaar hebt.


» Cursus Creatieve Roadmap

Maarten van Maris laat weten:
'Geweldige cursus, zeer inspirerend laat me op een andere manier over fotograferen nadenken. Het analyseert mijn denken in en over fotografie.

Eigenlijk een must voor de beginners maar ook voor gevorderden.
Top!
'

Komende cursussen


Natuurlijk houdt het niet op; elke maand verschijnt er weer een nieuwe cursus. Eind deze maand verschijnt de cursus Nachtfotografie van Nando Harmsen die perfect aansluit op zijn gloednieuwe boek De Nachtbijbel (die ook eind deze maand verschijnt).

Daarnaast komt er een cursus Lightpainting aan met Liesbeth van Asselt, een cursus over het fotograferen met een tilt-shift objectief door Nando, een cursus over belichting van Frank Doorhof en een cursus over de geschiedenis van de fotografie door Tom Meerman.

Bij een Photofacts Academy lidmaatschap krijg je zonder extra kosten ook telkens weer toegang tot de allernieuwste cursussen.


Winactie: 15.000 euro aan prijzen!


Vanwege onze tiende verjaardag hebben we een bijzondere winactie. Als je nu lid wordt van Photofacts Academy maak je kans op meer dan 15.000 euro aan prijzen.

Bovendien krijg je nu 60 euro korting en gratis het boek De Zwart-witbijbel! Dit is dus het beste moment om lid te worden.

De actie verloopt dinsdag 21 november. Wees er dus op tijd bij!

» Nu lid worden (korting + boek + winkans)
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord