Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Wat is er nieuw bij Photofacts Academy?

dinsdag 15 november 2022, 08:04 door | 1.581x gelezen | 0 reacties

Bij Photofacts Academy brengen we elke maand een compleet nieuwe fotografiecursus uit. Zo valt er altijd wat nieuws te ontdekken. In dit artikel een overzicht van alle cursussen die het afgelopen jaar verschenen zijn.

We bestaan vandaag trouwens precies 9 jaar met Photofacts Academy! Feest! vrolijk

Creative Light Art


Lightpainting is natuurlijk al een creatieve tak van sport, maar door ledlampen te combineren met flitslicht ontstaan er nog veel meer creatieve mogelijkheden.


In deze cursus ontdek je wat er mogelijk is als je ook flitsers gebruikt, en leer je meer over de techniek van flitsen.

» Cursus Creative Light Art

Alles over Scherptediepte


Vind jij scherptediepte ook zo'n lastig onderwerp? In deze cursus ontdek je hoe je diafragma, brandpunt en de afstand tot je onderwerp kunt gebruiken om de scherptediepte naar je eigen hand te zetten en zo zorgt dat je foto precies de juiste uitstraling heeft.

Scherptediepte is namelijk heel belangrijk voor de sfeer van je foto.

» Cursus Alles over Scherptediepte


Donald schreef over deze cursus:
'Echt een geweldig goede cursus over scherptediepte (DoF). Soms kwam de theorie wat moeilijk over, maar door een paar keer terug te kijken en goed te luisteren wat Nando zei, is het toch voor iedereen goed te begrijpen. Voor mij althans wel.

De uitleg en de voorbeelden waren helder en duidelijk. De cursus kan ik aanraden voor hen die niet alleen een vakantiekiekje willen maken, maar vooral voor hen die creativiteit in hun beelden willen leggen.
'

Starten met Luminar NEO


Ontdek in deze cursus de mogelijkheden van Luminar NEO, de opvolger van Luminar AI. Het is een volledig nieuw programma waarbij de kunstmatige intelligentie een belangrijke rol speelt in het bewerken van je foto's. Leer hoe je het programma gebruikt en waar je op moet letten.

» Starten met Luminar NEO


Masterclass Macrofotografie


In deze cursus gaat Mike Muizebelt dieper in op macrofotografie. Zo ontdek je onder andere wat standpunt doet, wat de invloed van diafragma is, en hoe je sfeer creëert in je foto.

Ook komen speciale technieken zoals high-key en low-key aan bod, en leer je alles over de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om tot de mooiste resultaten te komen.

Ga mee op ontdekkingsreis door de wereld van macrofotografie.

» Masterclass Macrofotografie


Hennie schreef over de cursus:

'Een heldere duidelijke uitleg met voorbeelden, waardoor je snel door hebt hoe het in de praktijk is toe te passen. Een inspiratiebron.'

Starten met Lightroom


Ontdek wat Adobe Lightroom is en hoe het je kan helpen jouw foto's beter te maken. Er zijn overigens 2 versies van Lightroom: Lightroom en Lightroom Classic. Deze cursus gaat dus over Lightroom. Uiteraard hebben we ook meerdere cursussen over Lightroom Classic.

» Cursus Starten met Lightroom

Photoshop voor Fotografen


Photoshop is voor fotografen een soort kers op de taart, het begint waar Lightroom eindigt. Je kunt er dingen mee doen die je in Lightroom niet kunt doen, dus je kunt bepaalde foto's nog eens heel bijzonder maken.

In deze cursus neemt Johan Elzenga je mee in de vele mogelijkheden die Photoshop biedt, en ontdek je welke toevoeging het kan zijn op jouw workflow.

» Cursus Photoshop voor Fotografen


Walter is enthousiast over de cursus:

'De lesgever is een buitengewoon boeiende verteller: gaandeweg wordt de student meegezogen in het verhaal dat zich logisch ontwikkeld en dat rijk geïllustreerd wordt door in diepte voorbeelden. Elke knop of schuifregelaar komt aan bod in daarvoor specifiek uitgekozen foto's.

Als de lesgever zich gaandeweg eens vergist, wordt dit niet netjes weggeknipt, maar wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om precies te tonen wat er fout gelopen is en hoe het probleem vervolgens wordt opgelost.

Kortom de lesgever is top op vlak van pedagogie en didactiek, en is een kei in het domein van de fotograaf-adobe software.
'

HDR Fotografie


In de cursus HDR fotografie wordt stap voor stap uitgelegd hoe je aan de slag kunt met HDR foto's en de bewerking hiervan, om zo onder alle omstandigheden toch mooie foto's kunt maken.

» Cursus HDR Fotografie


Siemen laat weten:

'Een uitstekende uitleg over het gebruik van de HDR mogelijkheden die op dit moment naar mijn inzicht het meest gebruikt worden. Inclusief alternatieven om HDR te omzeilen.'

Geschiedenis van de Fotografie


De geschiedenis geeft voorbeelden om te gebruiken in het heden. Ontdek wat er al is gedaan en waar jij je eigen draai aan kan geven. Want bestaat een origineel idee eigenlijk wel?

» Cursus Geschiedenis van de Fotografie


Viviane schrijft over de cursus:

'Ik begon aarzelend doch ook nieuwsgierig aan de cursus.
De grote lijnen vanaf het ontstaan tot nu had ik al eens tijdens een fototentoonstelling (Antwerpen) gehoord. Echter de gids had toen mijn aandacht snel verloren. Dat was saai gebracht, vandaar mijn aarzeling.

Deze cursus is echter op zo'n leuke interessante en bevlogen manier gebracht dat ik de cursus in 1 ruk uitgekeken heb. Ik kijk dan ook uit naar een eventueel vervolg.

Het waarom, wat en hoe fotograferen is een rode draad doorheen de geschiedenis en blijft ook nu eigenlijk doorlopen vind ik. Heel interessant. Dank voor deze aangename en leerrijke cursus
'

Belichten als de Oude Meesters


Na deze cursus beheerst het licht jou niet meer maar jij het licht. Frank Doorhof leert je te kijken en te sturen. Door een paar eenvoudige tips op te volgen kun je heel snel zelf aan de slag om de oude meesters te overtreffen.

» Cursus Belichten als de Oude Meesters


Carlo laat ons weten:

'Frank is een kei in uitleg en enthousiasmeren! Hier leer je echt wat van. Top!'

Als je het werken met flitsers interessant vindt, dan is mijn nieuwe boek de Flitsbijbel ook zeker interessant voor je. Je krijgt het boek momenteel cadeau bij het afsluiten van een lidmaatschap op Photofacts Academy.

Lightroom Classic Catalogus voor Gevorderden


Lightroom Classic is enorm uitgebreid. Zo ook de keuzes die je kan maken met de catalogus. In deze cursus komt alles aan bod wat je zou willen weten over de catalogus.

» Cursus Lightroom Classic Catalogus voor Gevorderden

Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic


Heb je een mooie portretfoto geschoten? Da's mooi, dan ben je op de helft. De andere helft van het maken van een topfoto is de nabewerking. Dat kan meestal prima alleen in Lightroom Classic.

In deze cursus ontdek je samen met Elja hoe je jouw portretfoto's kunt bewerken tot topfoto's.

» Cursus Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic


Walter schrijft over deze cursus:

'Met behulp van 'to the point and no nonsense' video's wordt op een dynamische manier uitgelegd hoe een foto op een hoger niveau kan worden getild. Fijn om naar te kijken en er dan onmiddellijk zelf mee aan de slag te gaan. Top cursus met slimme verwijzingen naar andere cursussen. Erg goed gedaan.'

Fotograferen met een Tilt-shift Objectief


Een Tilt-Shift objectief is niet alleen voor scheve gebouwen. Je kunt er ook heel creatief mee aan de slag. Zo laat Nando je zien wat hij allemaal kan met het objectief. Zet gebouwen recht, leg je scherpstelvlak plat en ga aan de slag met het miniatuureffect.

» Cursus Fotograferen met een Tilt-shift Objectief


Dirk kan er kort over zijn:

'Zeer duidelijk en veel eenvoudiger dan gedacht. Dank!'

Lightpainting


Ontdek hoe je met een stuk folie en een zaklamp prachtige vormen kan maken. Ook de basis van lightpainting wordt uitgelegd door Liesbeth. Zo leer je in een paar korte stappen hoe je teksten en tekeningen kan maken.

» Lightpainting


Christa is er duidelijk over:

'Een héél toffe en leerrijke cursus. Fantastisch gedaan Liesbeth!'

Nachtfotografie


Ga aan de slag met nachtfotografie. Ontdek hoe gevarieerd nachtfotografie is en hoe ook jij de prachtigste plaatjes maakt. Nando neemt je mee op pad en laat je zowel stadsgezichten als portretfotografie zien.

» Cursus Nachtfotografie


Antoon laat weten:

'Vrijwel alle aspecten van nachtfotografie komen aan bod, met goede voorbeelden en een heldere toelichting erbij.'

Binnenkort op Photofacts Academy


Natuurlijk houdt het niet op; elke maand verschijnt er weer een nieuwe cursus. Eind deze maand verschijnt er een cursus over de modules van Lightroom Classic. Volgende maand duikt Nando in composities bij landschapsfotografie.

Ook zit er nog een cursus aan te komen over auteurs- en portretrecht. Ook Straatfotografie en New-born fotografie staan op de planning.

Bij een Photofacts Academy lidmaatschap krijg je zonder extra kosten ook telkens weer toegang tot de allernieuwste cursussen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Workshop en opleiding

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord