Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

407 praktische fotografietips verzameld in de Fotobijbels

dinsdag 29 maart 2022, 09:54 door | 2.733x gelezen | 0 reacties

Op Photofacts vind je natuurlijk al dagelijks praktische fotografietips. Wist je dat we die ook gebundeld hebben in een viertal handige boeken? Onze fotobijbels staan bomvol concrete tips waarmee je direct aan de slag kunt. En we hebben we momenteel een leuke actie mee.

Bekijk de actie (4 eboeken, 110 euro voordeel)

De Portretbijbel


Het is niet eenvoudig om sprekende portretfoto's te maken. Na een moeilijke fotosessie eindig je met onscherpe kiekjes en een model dat niet meer met je praat. Zo is het plezier in je fotografiehobby snel verdwenen.

Onnodig, want een fotoshoot hoort een feestje te zijn. Met meesterwerkjes die je nog jarenlang terugziet als profielfoto op hun Instagram pagina.

De Portretbijbel


In De Portretbijbel krijg je van portretfotograaf Elja Trum eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte portretfoto's kunt maken onder alle omstandigheden.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je portretfoto's maakt van je kinderen die het inlijsten waard zijn, zonder dat ze hoeven te poseren.
 • Hoe je zorgt voor een ontspannen sfeer tijdens je fotoshoot, zodat iedereen een topdag heeft.
 • Hoe je perfecte portretfoto's maakt, zelfs midden op de dag in hard zonlicht.
 • Hoe je overal een gave achtergrond vindt, ook als je niet op een mooie locatie bent.
 • Hoe je flitslicht kunt gebruiken om professionele portretfoto's te maken, ook als je geen studio hebt.
 • Creatieve tips waarmee je van een portretfoto een meesterwerkje maakt die je honderden likes op Instagram oplevert.

Met dit boek wil ik je inspireren om met plezier prachtige portretfoto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

De Fotografiebijbel


Het is niet eenvoudig om fascinerende foto's te maken. Er is zoveel waar je op moet letten. Zo kan het gebeuren dat je na een lange dag fotograferen teleurgesteld achter je computer naar de resultaten kijkt.

Dat is jammer, want de grootste beloning van een leuke dag op pad met je camera is natuurlijk mooie foto's bij thuiskomst. Foto's die je met trots kunt delen op Instagram en met je familie.

De Fotografiebijbel


In de Fotografiebijbel krijg je van Elja, Nando, Johannes en Johan over vijftien verschillende fotografieonderwerpen eenvoudige praktische tips waardoor je fascinerende foto's kunt maken onder alle omstandigheden.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je jouw camera helemaal naar wens kunt instellen, zodat je volledige controle hebt over de foto's die je maakt.
 • Hoe je prachtige landschappen kunt vastleggen, ook als het geen stralend weer is.
 • Hoe je indrukwekkende sterrenhemels op de foto kunt zetten, ook als je geen duizenden euro's aan fotoapparatuur in huis hebt.
 • Praktische tips voor het bewerken van je foto's zodat het ware meesterwerkjes worden, of je nu werkt met Lightroom, Photoshop of Luminar.
 • Hoe je van vakantie terugkomt met reisfoto's die je in je woonkamer wilt hangen, ook als je het hele gezin op sleeptouw hebt (zonder ruzie met je partner).


De Landschapsbijbel


Zijn de landschappen die je fotografeert in het echt veel indrukwekkender dan in je foto? Herken je dat jouw foto niet het gevoel overdraagt dat jij had toen je daar van het uitzicht stond te genieten?

Niet vreemd, want dat is de ervaring die veel beginnende landschapsfotografen hebben. Dat is zonde, want door het landschap goed te zien, in plaats van alleen maar te bekijken, ontdek je composities die een onaantrekkelijke overzichtsfoto veranderen in een prachtig meesterwerk.

De Landschapsbijbel


In dit boek onthult landschapsfotograaf Nando je hoe je luisterrijke landschapsfoto's kunt maken. Zodat je dat indrukwekkende gevoel van de werkelijkheid straks kunt herbeleven bij het bekijken van je foto's.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je landschapsfoto's maakt die je graag boven je bank hangt en waarvan iedereen zal verbaasd zal vragen of jij die gemaakt hebt.
 • Waarom veel fotografen het verkeerde objectief gebruiken bij landschapsfotografie en hoe je veel indrukwekkende foto's kunt krijgen door dat te veranderen.
 • Hoe je filters kunt gebruiken om je landschapsfoto een unieke uitstraling te geven, zonder ingewikkelde fotobewerking nodig te hebben.
 • Dat je voor prachtige landschapsfoto's helemaal niet ver hoeft te reizen en hoe je voorkomt dat je mooie momenten mist tijdens het fotograferen.
 • Hoe je door het toevoegen van een klein detail jouw foto veel indrukwekkender maakt en hoe je zo een verhaal vertelt met je foto.


De Nachtfotobijbel


ewogen foto's, lelijk flitslicht en digitale ruis. De meeste fotografen maken hun foto's het liefste als er veel licht is. Zonde, want ze missen dan veel mooie fotomomenten.

Fotograferen hoeft niet op te houden als de zon onder gaat. Ook in de avond en nacht kun je de meest prachtige foto's maken van landschappen, gebouwen en zelfs van mensen en dieren.

De Nachtfotobijbel


In dit boek krijg je van nachtfotograaf Nando Harmsen eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte avond- en nachtfoto's kunt maken.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Welke apparatuur onmisbaar is wanneer je in het donker wilt gaan fotograferen en hoe je een miskoop voorkomt
 • Hoe je zorgt voor de juiste belichting voor je foto, zelfs als je in het pikdonker staat te fotograferen
 • Welke onderwerpen het best geschikt zijn voor nachtfotografie, ook als je dat eigenlijk niet zou verwachten.
 • Hoe je de mooiste foto's van sterren en de Melkweg maakt, ondanks de lichtvervuiling in Nederland.
 • Welke nabewerkingen geschikt zijn voor nachtfoto's Ún waar je beter maar niet te ver kunt gaan in je bewerkingen


Alle 4 de fotobijbels gratis als eBoek bij een lidmaatschap


De komende 3 dagen hebben we nog een mooie actie. Je krijgt nu tijdelijk alle 4 de boeken, in digitaal PDF formaat, cadeau bij een lidmaatschap op Photofacts Academy. Op het lidmaatschap zelf geven we je bovendien ook een mooie korting!

Nu lid worden (met 110 euro voordeel)

Photofacts Academy + 4x Fotobijbel

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.188 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord