Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Boek over analoge fotografie nu met korting in de voorverkoop

zaterdag 3 september 2022, 15:30 door | 1.646x gelezen | 1 reactie

Zelf ben ik er sinds mijn eerste digitale camera niet meer mee bezig geweest, maar fotograferen met klassieke filmrolletjes heeft natuurlijk wel iets magisch. Voor als je de foto's zelf ook afdrukt in een eigen doka.

Ik maakte daarvoor altijd de badkamer bij mijn ouders thuis helemaal lichtdicht met vuilniszakken en tape. Vervolgens stond mijn vergroter op de wc en de ontwikkelbaden op een rijtje tegen het bad.

Als je dan die foto ziet verschijnen op zo'n blank velletje papier terwijl je rustig de bak met ontwikkelaar heen en weer schommelt.. dat is echt een magisch moment.

Niet vreemd dus dat veel fotografen het nog steeds leuk vinden om (vaak naast hun digitale werk) ook analoog aan de slag te gaan.

Voor die fotografen brengt Van Duuren Media eind deze maand een nieuw boek uit: Focus op fotografie: Analoge fotografie.

Analoge fotografie boek korting

In het boek ontdek je welke materialen je nodig hebt om met de klassieke spullen aan de slag te gaan. Voordeel is dat dit vaak heel goedkoop kan omdat die oudere camera's (en vaak ook complete doka's) nog in overvloed op zolders door heel Nederland liggen.

Ook gaat het in het boek over het maken van de foto's zelf. Zo zonder schermpje moet je immers veel beter opletten wat je doet. Er is geen directe feedback meer, zoals bij digitaal. En een ISO knop bestond ook niet, die kies je met het filmrolletje dat je in je camera stopt.

Eduard de Kam leert je in dit complete boek hoe het allemaal in elkaar steekt.

Mocht je interesse hebben in het boek; tot en met 28 september kun je het in de voorverkoop bestellen voor 29,99 euro (in plaats van 34,99 euro).

» Bestel Focus op Fotografie: Analoge Fotografie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Anneke
    Anneke schreef op dinsdag 6 september 2022 om 16:08  | reageer

    Ik heb nog een vergroter op zolder staan ja. En vanwege verhuizing nodig opruimen dus mocht iemand er aan willen beginnen met het boek…

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.155 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord