Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Ontdek fotografie met de Fotobijbels (actieaanbieding!)

dinsdag 30 augustus 2022, 08:16 door | 2.127x gelezen | 0 reacties

Er zijn best wat boeken over fotografie waar lastig doorheen te komen is. Ze starten vaak al direct met ingewikkelde technische achtergrondverhalen terwijl jij als fotograaf natuurlijk gewoon het liefst zo snel mogelijk aan de slag gaat.

Zelf houd ik er in elk geval niet zo van om lange verhalen door te pluizen om die paar nuttige stukjes eruit te vissen. Liever krijg ik concrete praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen.

Daarom hebben we deze insteek gekozen bij onze eigen boeken. Onze Fotobijbels bestaan telkens uit ruim 100 concrete en vooral korte tips die je direct kunt toepassen. Bij elke tip staat ook direct een passende foto met de gebruikte instellingen.

De Portretbijbel


Als je het leuk vind kun je het boekje van voor tot achter doorbladeren, maar ook een willekeurige pagina openen en doornemen werkt prima; je kunt gewoon elke tip los van de rest lezen.

Korting geven mag niet (maar toch..)


Vanwege de wet op de vaste boekenprijs mogen we helaas niet zomaar korting geven op de boeken. Da's jammer natuurlijk, maar wat we wel mogen doen is ze gratis weggeven bij een lidmaatschap op Photofacts Academy. knipoog

Wat we ook mogen doen is je een mooie korting geven op onze eigen cursussen. Dat zijn immers geen boeken met lastige regelgeving. Dus geven we je 50 euro korting op ons jaarlidmaatschap (109 euro in plaats van 159 euro) én gratis één van de fotobijbels cadeau.

In totaal dus 75 euro voordeel! Dat is alvast een perfecte start van het najaar, zodat je jezelf de komende maanden zeker niet hoeft te vervelen én je fotografie in sprongen vooruit zal gaan.

De Fotobijbels

Actie: kies 1 van de 5 Fotobijbels én 50 euro voordeel

De Portretbijbel


Aangezien ik dit boek zelf geschreven heb (en natuurlijk ook alle foto's zelf gemaakt heb), laat ik Jan Verschaeren even aan het woord. Hij schreef namelijk een recensie over mijn boek waarin hij het volgens mij goed wist te verwoorden.

Jan recenseert boeken voor bibliotheken en zijn recensies worden ook gebruikt door bijvoorbeeld Bol.com om de boeken aan te prijzen.

'Deze paperback bevat 101 foto's van portretten op evenzoveel pagina's, waarbij onder elke foto de camerainstelling - diafragma, sluitertijd, ISO-waarde, brandpuntsafstand - wordt vermeld en op de onderste helft van de pagina de foto wordt beschreven

Het boek begint met de basis en wordt gaandeweg professioneler. Het kent een onderverdeling in elf hoofdstukken die elk een thema bevatten: basis, compositie, poseren, communicatie met het model, achtergrond, buiten, binnen, flitsen, kinderen, studioportretten, creatieve portretten.

Deze eenvoudige indeling zonder ingewikkelde technische achtergrondverhalen maakt het tot een zeer praktisch boek voor iedere fotograaf, van amateur tot professional.

Zo kun je al snel resultaten boeken, mede door de goed gekozen voorbeeldfoto's, de duidelijk vermelde instellingen en de beknopte en heldere beschrijvingen van de foto's. Hierdoor is het ook als naslagwerk te gebruiken of gewoon om door te bladeren.

Een aanrader voor amateur tot professional.
'

» Bestel de Portretbijbel


Inmiddels zijn er al meer dan 5.000 exemplaren van de Portretbijbel verkocht. Heb jij hem nog niet op je nachtkastje liggen?

De Fotografiebijbel


De Fotografiebijbel wijkt een beetje af van de andere fotobijbels. Je ontdekt in dit boek namelijk 15 verschillende hoofdstukken met telkens 7 tips. Ik, Nando, Johannes en Johan hebben samengewerkt om de tips te schrijven én elk hoofdstuk in het boek sluit perfect aan op een cursus op Photofacts Academy.

De Fotografiebijbel is daarom het perfecte naslagwerk naast de Photofacts Academy cursussen. Je kunt het trouwens ook gebruiken om eerst door het boek je bladeren en te ontdekken wat je interessant vindt, om vervolgens de bijpassende videocursus te bekijken.

» Bestel de Fotografiebijbel

Fotografiebijbel macrofotografie


De Landschapsbijbel


Zijn de landschappen die je fotografeert in het echt veel indrukwekkender dan in je foto? Herken je dat jouw foto niet het gevoel overdraagt dat jij had toen je daar van het uitzicht stond te genieten?

Niet vreemd, want dat is de ervaring die veel beginnende landschapsfotografen hebben. Dat is zonde, want door het landschap goed te zien, in plaats van alleen maar te bekijken, ontdek je composities die een onaantrekkelijke overzichtsfoto veranderen in een prachtig meesterwerk.

In dit boek onthult landschapsfotograaf Nando je hoe je luisterrijke landschapsfoto's kunt maken. Zodat je dat indrukwekkende gevoel van de werkelijkheid straks kunt herbeleven bij het bekijken van je foto's.

» Bestel de Landschapsbijbel


De Nachtfotobijbel


Bewogen foto's, lelijk flitslicht en digitale ruis. De meeste fotografen maken hun foto's het liefste als er veel licht is. Zonde, want ze missen dan veel mooie fotomomenten.

Fotograferen hoeft niet op te houden als de zon onder gaat. Ook in de avond en nacht kun je de meest prachtige foto's maken van landschappen, gebouwen en zelfs van mensen en dieren.

In dit boek krijg je van nachtfotograaf Nando Harmsen eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte avond- en nachtfoto's kunt maken.

» Bestel de Nachtfotobijbel

De Nachtfotobijbel


De Sportfotobijbel


Een sportfoto maken is een vak apart. Wellicht ben je wel eens naar een wedstrijd geweest en kwam je thuis met voornamelijk onscherpe, bewogen foto's? Je plezier in fotograferen van sport is zo snel weg. Bij de volgende wedstrijd blijft je camera thuis.

Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je wilt juist een mooie foto van je zoon of dochter in actie! Een foto waarop je juist dat mooie belangrijke moment vastlegt en waarop ze jaren later nog trots terug kunnen kijken.

In dit boek geeft sportfotograaf Nico Delmeire je eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte sportfoto's kunt maken onder alle omstandigheden.

» Bestel de Sportfotobijbel

De sportbijbel voorbeeld


Wat wordt jouw keuze?


Vind je ze allemaal interessant? Dan is De Fotografiebijbel waarschijnlijk de beste keuze, die duikt in maar liefst 15 verschillende onderwerpen.

Welke bijbel spreekt jou het meest aan?

» Bestel de Portretbijbel
» Bestel de Fotografiebijbel
» Bestel de Landschapsbijbel
» Bestel de Nachtfotobijbel
» Bestel de Sportfotobijbel

Wat is Photofacts Academy?


Je krijgt één van de fotobijbels nu gratis bij een jaarlidmaatschap op Photofacts Academy. Maar wat kun je eigenlijk met zo'n lidmaatschap?

Op Photofacts Academy staan fotografiecursussen in video-vorm. Er zijn meer dan 100 cursussen te vinden en elke maand voegen we een nieuwe cursus toe waar je ook direct toegang toe krijgt. En bovendien wekelijks nog een korte video om je lekker bezig te houden.

Waarschijnlijk ga je niet alle cursussen kijken (net zoals je niet alle series bij Netflix gezien hebt), maar kies je juist die cursussen eruit die jou het meest interesseren.

Per cursus betaal je dus eigenlijk in deze actie maar 1 euro (de cursussen worden ook los verkocht voor 69 euro per stuk). Je krijgt dus extreem veel waarde voor erg weinig geld.

Bij de meeste cursussen vind je bovendien een foto-opdracht. Hiermee moedigen we je aan om ook daadwerkelijk met je nieuwe kennis aan de slag te gaan en je resultaat te delen met ons en de andere leden.

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord