Fotofair Actie: Photofacts Academy met 30 euro korting + gratis Fotografiebijbel (t.w.v. 20 euro). Meer info of direct lid worden
Harry Kiewiet

Territoriumdreiging bij ijsvogels

donderdag 16 mei 2019, 20:02 door | 1,721x gelezen | 0 reacties

De ijsvogel leeft voornamelijk solitair, in het broedseizoen in paarverband. Het paar is zeer territoriaal gebonden en tolereert geen andere ijsvogels in het territorium. Is er een indringer dan neemt de ijsvogel die op de zitstok zit een dreigende houding aan en besluit de indringer te verjagen.

Harry kiewiet ijsvogel dreiging 1


Een indringer wordt over het water achtervolgd waarbij de ijsvogel harde kreten slaakt. De indringer wordt uit het territorium verjaagd maar kan regelmatig terugkeren.

Harry kiewiet ijsvogel dreiging 2


Soms leidt dit tot hevige gevechten waarbij de vogels elkaars snavels pakken en in het water vallen. De gevechten duren maar kort maar zijn wel heftig daarbij kan een van de vogels sneuvelen.

Harry kiewiet ijsvogel dreiging 4


Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is co÷rdinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

53.716 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

53.716 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.