Harry Kiewiet

IJsvogel: dreiging

dinsdag 23 april 2019, 14:07 door | 3.101x gelezen | 0 reacties

De ijsvogel leeft voornamelijk solitair buiten het broedseizoen en in het broedseizoen in paarverband. Het paartje is zeer territorium gebonden en tolereert geen indringer. Een indringer wordt achtervolgd waarbij de ijsvogel harde kreten slaakt.

Ijsvogel in vlucht  dreiging

Camera-settings: f/4 1/2000 iso800

Dit kan wel een half uur duren en soms meerdere keren op een dag. Soms leidt dit tot heftige gevechten waarbij de ijsvogels elkaar bij de snavels pakken en daarbij in het water vallen. Ze duwen elkaar dan onder water, maar gelukkig duren deze gevechten maar kort.

Ijsvogel dreiging 1 500 ISO 200 F4

Camera-settings: f/4 1/500 iso200

Ook jongen uit het eerste legsel die terugkeren worden uit het territorium verjaagd. Zelf heb ik meerdere keer waargenomen dat een jonge vogel uit het eerste legsel nog geen halve meter van het nestgang zat van het tweede of derde legsel waar jongen in zaten.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is co÷rdinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.338 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord