Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Harry Kiewiet

Jonge ijsvogels

dinsdag 7 mei 2019, 15:51 door | 5.212x gelezen | 1 reactie

In dit artikel enkele foto's van een jonge ijsvogel nadat het direct het nestgang verlaten had. Meestal zitten er een paar op de tak en als je geluk hebt drie of vier bij elkaar.

Harry Kiewiet - jonge ijsvogels


De jonge vogels worden direct met een visje weggelokt of verjaagd van de tak en gelokt naar een veilige plek in de struiken rondom het nestgang. In het begin lijkt het wel of ze een flinke borrel op hebben heel wiebelig zijn ze. Het lijkt ook wel of ze de hik hebben, maar naar een tijdje gaat dat beter.

Harry Kiewiet - jonge ijsvogels


Ze zijn al aan het oefenen met duiken, stokjes vangen of een stukje riet maar soms ook een klein visje dat ze regelmatig verliezen. Ook zijn er al direct flinke poetsbeurten, ja alles moet natuurlijk wel netjes in de plooi zitten en beschermend zijn.

Harry Kiewiet - jonge ijsvogels


Het ene jong is bij het duiken brutaler dan het andere. Waar de ene regelmatig duikt, zit broer of zus te kijken hoe dat in zijn werk gaat. Als je de leefwijze van de vogel al jaren volgt vind ik persoonlijk de leefwijze van de vogel misschien nog wel interessanter dan het uiterlijk.

Camera instelling: 1/640, f/4, ISO400, 600mm.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Harry Kiewiet

Over de auteur

Harry is een selfmade vogelfotograaf. Hij is coördinator van de ijsvogelwerkgroep en vrijwilliger in de weidevogelwerkgroep van natuur- en milieuvereniging 'Het Stroomdal' in Drenthe. Hij wil graag in zijn artikelen met tips & tricks laten zien hoe zijn foto's tot stand zijn gekomen.

1 reactie

 1. Geert
  Profiel Geert schreef op dinsdag 21 januari 2020 om 19:43  | reageer

  Hallo Harry,
  prachtige foto's en leuke bijpassende tekst. Petje af voor het werk en de tijd die je er in hebt gestoken en niet te vergeten... het geduld!
  Gelukkig zie ik dit mooie vogeltje af en toe ook langs 'ons' Stieltjeskanaal vrolijk
  Groet, Geert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Natuurfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.154 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord