Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Wilmar Dik

Help mee: Meer verdienen met fotografen in de culturele sector

donderdag 22 februari 2024, 10:01 door | 1.053x gelezen | 2 reacties

Fotografeer jij wel eens tegen betaling voor musea, theaters, podia, festivals, muziekscholen of andere culturele instellingen? Kreeg je toen een eerlijke vergoeding? Dat wil nog wel eens een probleem zijn. Je kunt helpen om dit te verbeteren.

Gitaar


In de Ketentafel Fotografie (georganiseerd door Platform ACCT - Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) zijn we met opdrachtgevers en fotografen in de culturele sector aan het kijken wat een eerlijke vergoeding is.

Daarvoor is het nodig dat we beter zicht krijgen op de tijdsbesteding en de kosten die een fotograaf wel of niet vergoed krijgt. Het doel is om in de culturele sector tot goede en bindende afspraken te komen zodat fotografen eerlijk worden betaald.

Werk je (deels) in de culturele sector dan zou het enorm helpen als je deze enquête invult. Omdat inzicht de eerste stap is naar verbetering. De uitkomsten van de enquête worden in het voorjaar gepubliceerd op de website van Platform ACTT.

» Naar de enquête

Alvast bedankt voor je hulp!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Wilmar Dik

Over de auteur

Wilmar Dik is beroepsfotograaf sinds 2008. Ook schrijft hij in diverse media over fotografie en is hij betrokken bij DuPho. Bij NVJ is hij vertegenwoordiger beleidsteam Werkvoorwaarden namens ledengroep NVF/Beeldmakers. Werk van Wilmar:mensen.photo, Reclamebeeld, Portfolio fotograaf en Tasfilms.nl.

2 reacties

 1. Chiel van Langevelde
  Chiel van Langevelde schreef op woensdag 28 februari 2024 om 08:38  | reageer

  Mijn reactie, de laatste over dit onderwerp, is met name gericht op de webmaster. Na een uitgebreide discussie vorige week, vind ik het over de top om doodleuk weer opnieuw over hetzelfde onderwerp te beginnen.
  Deze site wordt er niet beter of interessanter van als elke week opnieuw hetzelfde onderwerp naar voren gebracht wordt. Ik heb geen zin, en ik denk velen met mij, om elke week dezelfde mening over een controversieel onderwerp te lezen. Vorige week is alles gezegd, dus zou ik zeggen discussie is closed. De mening van Wilmar hoeft er toch niet ingeramd te worden.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 28 februari 2024 om 10:03  | reageer

  Dit is geen oproep voor een discussie, maar het verzoek mee te helpen inzicht te krijgen via een enquête.

  Als je je daarvoor aangesproken voelt zou ik zeggen: invullen die enquête.
  Niet jouw onderwerp? Lekker negeren.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord