Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Importheffing digitale camera's stuit op weerstand

zondag 8 juli 2007, 20:09 door | 7.220x gelezen | 0 reacties

Canon IXUS fotocamera binnenkort met heffing?De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, en de EU-landen besluiten volgende week of digitale fotocamera's waarmee je ook filmpjes kunt maken in de categorie camcorders geplaatst worden. De consequentie daarvan zou zijn dat er een importheffing van 12,5 procent zal worden berekend. Over die heffing wordt dan nog 19% BTW berekend. Europarlementariėr Jules Maaten en de Consumentenbond vrezen dat digitale fotocamera's daardoor gemakkelijk tientallen euro's duurder worden.

Importheffing zijn in principe bedoeld om de lokale markt te beschermen tegen goedkopere producenten uit andere werelddelen. Volgens de Consumentenbond is zo'n heffing echter onzinnig, aangezien er nauwelijks sprake is van een Europese digitale-cameraindustrie die beschermd zou moeten worden. Ook high-end mobiele telefoons met uitgebreide film mogelijkheden zouden onder de heffing vallen. Digitale SLR's zouden buiten de regeling vallen.

Overigens zit er nu op digitale camera's geen importheffing en op objectieven een heffing van 6,7%. Momenteel liggen de prijzen in Europa al beduidend hoger dan in bijvoorbeeld Amerika. Door deze maatregel zouden de prijzen dus nog verder uit elkaar kunnen komen te liggen. Dinsdag wordt het voorstel besproken door de unie.

Bron: Dutch Photo Zone

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.132 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord