Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Spencer Tunick fotografeert 5.000 naakten in Sydney

maandag 1 maart 2010, 17:32 door | 12.008x gelezen | 5 reacties

Bij het bekende Opera House in Sydney heeft de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick vandaag 5.000 naakte mensen op de foto gezet. Hoewel het momenteel zomer is in AustraliŽ was het vanochtend nog best fris voor de duizende mannen en vrouwen die voor Tunick uit de kleren gingen.

Klagen mogen ze echter niet; drie jaar geleden liet Tunick zeshonderd naakten poseren op een gletsjer. Rond diezelfde periode deed de fotograaf ook ons kikkerlandje aan. In Amsterdam fotografeerde hij toen tweeduizend naakte modellen.

Tunick maakte de foto vandaag in opdracht van de Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras, een organisatie die de Gay pride in Sydney organiseert. Meer dan vijfduizend vrijwilligers verzamelden zich vlak na zonsopgang in de kou voor het Opera House. Spencer was ruim anderhalf uur zoet met de fotosessie.Bron: Digifoto Pro

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

5 reacties

 1. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op dinsdag 2 maart 2010 om 01:11  | reageer

  Je moet er maar opkomen, ik vind het wel leuk bedacht voor het geen waarvoor hij het moest doen. Maar daarnaast vind ik het ook wel weer makkelijk, aangezien dit niet de eerste keer is.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op dinsdag 2 maart 2010 om 03:16  | reageer

  Op zich is het een aardig gegeven maar het kunstje van Spencer Tunick is nu onderhand zo vaak herhaald dat ik er een beetje moe van wordt. Een andere weg inslaan zou voor hem een creatievere uitdaging zijn. Als Spencer Tunic erin slaagt met een alternatief onderwerp dezelfde naamsbekendheid te scoren vind ik hem echt geslaagd. Wat ie nu doet vind ik vooral maniërisme.

 3. Johan P.
  Profiel Johan P. schreef op dinsdag 2 maart 2010 om 23:33  | reageer

  Mee eens, tonv. Maar misschien vindt hij het juist prettig (opwindend?) om iedere keer weet zoveel bloot te zien... Verder heb ik geen zinnig commentaar. knipoog

 4. tonv
  Profiel tonv schreef op woensdag 3 maart 2010 om 00:45  | reageer

  @JohanP
  Natuurlijk kan ik me Spencer z'n sensatie bij al dat bloot best voorstellen. Daar is niets op tegen. Maar ik krijg de indruk dat het zo langzamerhand een industrietje is geworden dat een kunstje tot in den treure herhaalt. Spencer speelt daarnaast handig in op de media en verkoopt zich maar al te graag als artiest. Maar echte artiesten durven ook nieuwe wegen in te slaan...

 5. Arvid de Windt
  Profiel  Arvid de Windt schreef op maandag 6 september 2010 om 06:42  | reageer

  Hij heeft in iedergeval een duidelijke specialisatie, ik vind het wel erg mooi.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Opmerkelijk

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.033 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord