Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Verzet ook je camera naar zomertijd

zondag 27 maart 2011, 09:17 door | 4.591x gelezen | 4 reacties

Afgelopen nacht is de klok weer een uurtje vooruit gezet. Denk bij het vooruit zetten van de klokken ook weer even aan je fotocamera. De tijd van opname wordt bij elke foto weggeschreven en het is natuurlijk jammer als je er dan een uur naast zit.

Met het begin van de zomertijd wordt het ook weer langer licht 's avonds. Wel zo prettig, want dat geeft de nodige extra uren om te fotografen. Vanavond kun je nog tot omstreeks acht uur probleemloos gebruik maken van het aanwezige licht, wel zo lekker!

Mocht je overigens met de verkeerde tijdinstelling op je camera gefotografeert hebben, dan kun je dat binnen Lightroom eenvoudig corrigeren. In onderstaande videotutorial laat ik zien hoe je dat doet.


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Jerry T
  Jerry T schreef op zondag 27 maart 2011 om 15:48  | reageer

  Volgens mijn bescheiden mening is het beter en makkelijker de cameraklokken altijd op UT te zetten. Zo heeft men altijd het juiste uur bij zijn foto's. Ook wanneer men van tijdzone wisselt.

  Neem nu een klassieker: Four Corners, waar Arizona, New Mexico, Utah en Colorado aan elkaar grenzen. Alle 4 staten liggen in de Mountain Time Zone. Maaar Arizona past geen DST toe, de Navajo Indian Nation in AZ, dan weer wel. Als je daar woont of rondrijdt blijf je bezig met je cameraklokken gelijk te zetten...

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op dinsdag 29 maart 2011 om 09:39  | reageer

  Goeie tip Elja, net zo'n klokje dat je vergeet inderdaad. En kunnen Canon camera's wel op 'UT'? Ik kom in ieder geval weinig in Arizona...!

 3. Jerry T
  Jerry T schreef op dinsdag 29 maart 2011 om 20:17  | reageer

  @ ErikvanRosmalen
  't Is me niet helemaal duidelijk of u een poging doet om grappig te zijn...
  UT is gewoon Universal Time, of om het simpel te zeggen: de tijd op de Greenwich meridiaan (zonder correctie voor Zomertijd). Als je dat uur instelt op de camera hoef je je verder niets meer aan te trekken van tijdzone's of zomer- en wintertijden.
  Niet nodig om daarvoor naar Arizona te gaan dus, en op een Canon kan je dat dus instellen. Op een Nikon trouwens ook naar het schijnt <g>

 4. gerritstel
  Profiel  gerritstel schreef op woensdag 30 maart 2011 om 09:24  | reageer

  Bedankt voor de tip was het bijna vergeten

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Overige

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord