Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Adobe werkt aan Cinemagraph techniek

donderdag 31 mei 2012, 23:42 door | 5.521x gelezen | 4 reacties

We hebben het op Photofacts wel eens eerder gehad over cinemagraphs; foto's waarin subtiel een herhalende beweging verwerkt is. Het maken van zo'n cinemagraph is een hels karwei, maar Aseem Agarwala van het Adobe research team is bezig om het voor iedereen bereikbaar te maken.

Zij noemen het proces 'selectively de-animating video' waarbij je met penseelstreken aangeeft welke delen van een video mogen bewegen en welke niet. In onderstaande video is een indruk te krijgen van hoe het werkt en worden enkele resultaten getoond.


Helemaal voor beginners zal het nog wel niet worden en een goede video als uitgangspunt blijft natuurlijk noodzakelijk. Hopelijk zien we dit binnenkort terug in een Photoshop update. Kijk voor meer informatie ook op de speciale website van het project.

Bron: John Nack

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

4 reacties

 1. Reinoud
  Profiel Reinoud schreef op vrijdag 1 juni 2012 om 00:44  | reageer

  Als iedereen het gaat doen gaat het speciale er natuurlijk wel snel af. En je ziet hier al het gevolg: bij de eerste paar foto's die bekend werden was het heel subtiel gedaan. Na een paar seconden bewoog er één detail of zag je in een winkelruit een voorbijrijdende auto. Zo subtiel zijn deze animaties al niet meer.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 1 juni 2012 om 07:57  | reageer

  @Reinoud; dit zijn natuurlijk demovideo's waarbij het effect juist duidelijk getoond moet worden. Maar inderdaad, het bijzondere gaat er wel een beetje af. Het leuke is natuurlijk juist om dit heel subtiel in foto's te gaan verwerken.

 3. Erik
  Profiel  Erik schreef op zaterdag 2 juni 2012 om 10:27  | reageer

  Tja, in zekere zin heb je gelijk Reinoud. Maar is het niet de taak voor de expert om zich te blijven onderscheiden en de verschillende technieken op het juiste moment in te zetten?

  Is het niet hetzelfde met fotografie? De expert onderscheid zich door oog voor compositie en licht, en niet door het te pas en te onpas toepassen van een trucje. Ondanks dat iedereen een camera heeft, kan je je nog steeds onderscheiden.

 4. gast schreef op zaterdag 2 juni 2012 om 22:57  | reageer

  Elja,volgens mij zijn dit 2 technieken Een gebaseerd op foto's en de andere op video. Mijnsinziens is de toepassing op foto veel charmanter en op veel foto's toe te passen.Kwalitatief ook beter,dan video

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord