Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nigel Hooijmans

Animatie vastleggen in fotografie

woensdag 25 september 2019, 14:07 door | 3.088x gelezen | 1 reactie

Misschien ben je inmiddels bekend met het fenomeen; de wereld kijkt steeds meer naar video. Ben je een fotograaf die zich afvraagt ​​of het allemaal aan je voorbij trekt als een soort time-lapse en je de boot mist?

Maak je geen zorgen, er is goed nieuws voor alle fotografen. Blijf gewoon lekker je ding doen, maar voeg enkel wat beweging toe aan je foto's om ze wat op te vrolijken en de wereld te laten zien dat je je ontwikkelt op het gebied van fotografie.

Animated GIF

De volgende applicatie biedt mooie effecten zonder er alteveel moeite of tijd aan te hoeven besteden. Daarnaast zijn er zijn tal van online tutorials beschikbaar. Hieronder zal ik een korte beschrijving geven.

Cinemagraphs (GIF's)


De Cinemagraph bestaat al sinds ongeveer 2011, dus je hebt er waarschijnlijk al een paar gezien. Het heeft alle eigenschappen van een foto, behalve dat er altijd een klein stukje in zit dat op magische wijze lijkt te bewegen.

De techniek om dit effect te verkrijgen, is om een ​​klein stukje video te maken en dit vervolgens, met behulp van Cinemagraph Pro, te maskeren. Behalve de stukjes waarvan je wilt dat ze blijven bewegen.

Wat je moet weten


Wanneer je de foto of korte video gaat maken: neem een ​​statief mee. Je wilt zoveel mogelijk nog in je cinemagraph zodat de maskering goed werkt zodra het in de applicatie staat.

Kies je spots op basis van een deel van het landschap dat op een interessante manier beweegt. Het is een andere manier van kijken, maar gebruik hetzelfde instinct als een fotograaf. Vervolgens zoek je naar het gedeelte dat je in een animatie binnen de scène kunt herhalen. Je went er snel aan.

De sleutel tot vloeiende Cinemagraphs is een vloeiende beweging zodat het eindeloos aanvoelt. Houd er tijdens het fotograferen rekening mee dat je de foto een bewegende loop wilt geven, indien mogelijk.

Anders moet je de applicatie doen 'faken' met crossfade. Niet slecht, maar niet perfect. Je wilt een GIF maken die eruit springt. De beste manier om dit te bereiken is een door vloeiende Cinemagraphic te maken!

Cinemagraph Pro


Het programma Cinemagraphic laat het stilstaande beeld tot leven komen. Het is nog steeds een vastgelegd moment, maar met iets meer informatie voor de kijker. Het is een enorm effectieve manier om de aandacht te trekken.

Tegenwoordig zijn er ook veel media waarop je een GIF-afbeelding kunt plaatsen. Denk aan Facebook, Twitter, maar ook verschillende websites en fora!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Nigel Hooijmans

Over de auteur

Fotografie doet altijd al wat met Nigel. Zijn eerste professionele camera kocht hij toen hij twaalf was. Tegenwoordig is hij actief bij het Rotterdamse bedrijf PitchParrot, waar animaties worden gemaakt.

1 reactie

  1. Nigel
    Nigel schreef op donderdag 26 september 2019 om 10:40  | reageer

    Bedankt voor het publiceren!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Tips en Truuks

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord