100+ fotografiecursussen Ún een Fotobijbel naar keuze nu met 80 euro voordeel. Meer informatie.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Nando Harmsen

De app imgmi, Luminar voor je smartphone

woensdag 5 oktober 2022, 15:15 door | 2.283x gelezen | 1 reactie

Er blijkt een app te zijn die imgmi heet, en die door Skylum gemaakt is. Inderdaad, dezelfde Skylum die ook Luminar ontwikkelt heeft en verkoopt. Dit brengt enkele functionaliteiten van Luminar NEO naar de smartphone.

Onlangs heb ik de cursus Luminar NEO op Photofacts Academy gemaakt, waarin ook Luminar Share aan bod komt. Een app die je smartphone koppelt met je werkende Luminar NEO op de computer. Het is geschikt voor het delen van beelden van en naar de smartphone, maar je kunt geen foto's bewerken.

Er blijkt echter een andere app te zijn die imgmi heet. Op de website van Skylum zelf, waar je ook Luminar NEO kunt vinden, zie je weinig of niets terug over deze app. Daarvoor moet je naar de speciale website.

Imgmi app site


Op de website van imgmi is weinig informatie te vinden, maar volg je de knop naar de app of play store, dan kom je meer te weten over dit programma voor de smartphone. Daarin zie je dat het een aantal functionaliteiten heeft die we van Luminar NEO kennen.

  • Lucht vervangen
  • Elektriciteitslijnen verwijderen
  • Ongewenste elementen in beeld verwijderen
  • Veranderen van belichting van je onderwerp
  • Achtergrond aanpassen


De bewerkingen die je kunt uitvoeren zijn beperkt. Zo is er geen mogelijkheid tot croppen en een horizon recht zetten, er zijn geen specifieke portret gereedschappen en het ontbreekt aan de mogelijkheden om kleuren (witbalans) aan te passen.

Imgmi app screenshot


De omschrijving die Skylum gebruikt ziet er vrij vertaald als volgt uit:

Het is erop gericht om je smartphone foto helemaal aan te passen tot je een foto overhoudt die dramatisch en sfeervol is, of een artistiek wow effect heeft.

Het geeft je betere foto's van je reizen, inclusief op populaire en druk bezochte toeristische plekken. Vervang niet alleen een lucht, maar haal ook ongewenste elektriciteitslijnen uit je beeld. Of mensen die storend in de achtergrond aanwezig zijn.

Haal rommel, bladeren, en andere objecten die de aandacht opeisen heel eenvoudig weg. Je foto's zullen er mooier uitzien, wat betekent dat je meer aandacht van je volgers krijgt, en meer likes kunt genereren.

Deze omschrijving van Skylum geeft in ieder geval goed weer waarop het programma gericht is. Het is dus geen software om je foto te bewerken, maar om deze te manipuleren.

De app heeft geen verbinding met Luminar NEO, dus je moet het echt zien als een op zich staande app. Maar je zou dit wellicht kunnen combineren met Luminar Share.

Imgmi app store


Je krijgt imgmi niet gratis, afgezien van zeven dagen uitproberen. Je kunt een levenslange licentie kopen, of een abonnement waarbij je maandelijks of jaarlijks een bedrag betaalt.

De kosten voor zover ik heb kunnen ontdekken zijn 10,99 dollar per maand of 35,99 dollar per jaar. Een eenmalige licentie kost 59,99 dollar. Wat je voor de abonnementsvorm krijgt, is niet duidelijk. Daarover ontbreekt de informatie. Ik heb overigens ook andere bedragen voorbij zien komen die lager uitvallen.

De app imgmi is niet terug te vinden op de website van Skylum zelf, maar op een aparte website. Kijk in de App store of in de Play store voor meer informatie.


Bekijk de Luminar NEO cursus op Photofacts Academy


Ben je in het bezit van Luminar NEO, en wil je meer weten over de mogelijkheden die dit programma heeft? Op Photofacts Academy is een complete cursus Starten met Luminar NEO te vinden waarin alles over het programma uitgelegd wordt.

Het is een vervolg op de cursus Luminar AI, de variant van Luminar NEO die voor het grootste deel dezelfde functionaliteiten heeft.


Kijk dus voor nu naar de cursus Luminar NEO op Photofacts Academy om een expert in fotobewerking in dit programma te worden.

Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

1 reactie

  1. Peter
    Peter schreef op dinsdag 11 oktober 2022 om 16:07  | reageer

    Ik ben altijd wel in voor nieuwe dingen, met name voor op mijn Ipad. Deze kost volgens de app 23,99 euro per jaar of 39,99 euro voor "One time Purchase" Zo te zien zijn de mogelijkheden wat beperkt. Ik zal er eens in gaan grasduinen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Software

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.462 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord