CYBER MONDAY - 50 euro korting + gratis de Flitsbijbel! Word nu lid!
Nico Delmeire

Sportfotografie tip: Denk als sporter

donderdag 14 juli 2022, 14:28 door | 1.147x gelezen | 2 reacties

Als je naar een sportevenement gaat, probeer dan als sporter te denken. Je weet dan beter wat er kan gaan gebeuren en kunt je voorbereiden op een mogelijkheid die zich misschien voordoet.

Denk als een sporter

f/3.2, 1/400s, 640 ISO @ 200mm

Als een voetballer scoort, dan viert hij of zij dat vaak met de supporters. Hier kun je jezelf op voorbereiden. Bij een marathon is iemand helemaal leeg als de finish bereikt is. Dat weet je en dat is het mooiste beeld om te maken.

Een tennisser die de eerste twee sets wint en er vervolgens twee verliest, wordt nerveus. Dit ga je ongetwijfeld terugzien in actie en reactie.

Door te denken als een sporter kun je in zijn huid kruipen. Je gaat het gevoel snappen en daardoor ben je voorbereid op wat mogelijk komt.


Meer tips over sportfotografie


Deze sportfotografie tip komt uit het gloednieuwe boek De Sportfotobijbel, 101 tips voor succesvolle sportfoto's. Wil je meer praktische sportfotografie tips?

Haal de Sportfotobijbel nu in huis!

Bestel de Sportfotobijbel

2 reacties

 1. Peewee
  Peewee schreef op woensdag 20 juli 2022 om 02:31

  Jongstleden de Sportfotobijbel besteld en ontvangen. Een waardeloos boek. Het boek bestaat praktisch geheel uit foto's met eronder alleen de instellingen van de camera. Tevens worden enkele regels tekst en summiere tips besproken.

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 23 juli 2022 om 14:08

  @Peewee; Jammer te horen dat het je niet bevalt.

  Je beschrijft wel exact de insteek van al onze fotografiebijbels: op elke pagina een concrete tip, in een paar alinea omschreven, en een bijpassende foto met de bijbehorende camera-instellingen.

  Ook precies wat je hier in dit artikel ziet; deze tip komt ook rechtstreeks uit het boek met dezelfde foto en informatie. En dan nog 100 extra sportfotografie tips op een vergelijkbare wijze. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Sportfotografie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.208 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord