Elja Trum

Bentley promo video geschoten met een iPhone 5s

zondag 18 mei 2014, 23:48 door | 4.084x gelezen | 7 reacties

Deze nieuwe video van Bentley is geheel geschoten op een iPhone 5s en nabewerkt op de achterbank van een auto met een iPad Air. Dat laatste klinkt minder luxe dan het was; uiteraard betrof het de achterbank van een Bentley, dus een vele male luxere werkplaats dan waar de meeste van ons dagelijks hun foto's bewerken..


Nu zou je wellicht zeggen 'kijk, je hebt geen dure apparatuur nodig om een mooie video te maken', maar behalve een iPhone is er nog voor duizenden euro's aan accessoires gebruikt om er voor te zorgen dat het maximale uit de iPhone gehaald kon worden. Denk aan opzetobjectieven, steadycam systemen en dergelijke.

Aan het einde van de video zijn ook wat 'behind-the-scenes' te zien. Toch tijd dat ik ook mijn werkomgeving eens upgraden naar deze standaarden. Handig ook; gewoon je foto's direct na de shoot nabewerken op de achterbank terwijl je chauffeur je naar huis rijdt. De iPhone 5s heb ik in elk geval al!

Via: Petapixel

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

7 reacties

 1. gast schreef op maandag 19 mei 2014 om 07:17

  ja, met extra lenzen ,een hele zooi randapparatuur en nabewerking erbij!!! Zo speciaal is die 5s dus niet

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 19 mei 2014 om 09:27

  @Gast: de nabewerking wordt dan wel weer op een iPad gedaan. Dat is ook best een interessante beperking. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de sensor van de iPhone 5s die de beelden vastlegt. Dat neemt niet weg dat het met vrijwel elke moderne smartphone net zo goed zou kunnen.

  Het gaat Bentley natuurlijk niet specifiek om de iPhone 5s, ze willen vooral hun auto's promoten en de manier waarop de apparatuur waar je dagelijks mee werkt gekoppeld is aan de auto. Zoals de twee iPad Airs die achter in de auto in de stoel verwerkt zitten.

 3. Willy van Dreumel
  Profiel Willy van Dreumel schreef op maandag 19 mei 2014 om 16:04

  Ik ben wel bereid om de Bentley te sturen, terwijl jij op de achterbank de bewerking doet...
  knipoog

 4. Gerrit
  Gerrit schreef op maandag 19 mei 2014 om 18:39

  Beeldtechnisch weinig verheffend. Misschien beter een Nokia Lumia 1020 gebruiken?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Video

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.639 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord