Fotograaf Cory Richard: A Tribute to Discomfort
zaterdag 7 juni 2014, 23:50 door Elja Trum | 5.541x gelezen | 14 reactiesDat je soms wat over moet hebben voor een goede foto is de meeste fotografen wel duidelijk. National Geographic fotograaf Cory Richards gaat in zijn fotografie echter een paar stappen verder. In deze korte promotievideo voor zijn werk laat hij zien hoe ver.
Wil jij ook gave foto's maken?
Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.14 dagen gratis fotografiecursussen kijken
Over de auteur
Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-witfotografie, flitsfotografie en portretfotografie.
14 reacties
-
Johannes Klapwijk schreef op zondag 8 juni 2014 om 08:20 | reageer
Indrukwekkend!
-
Arthur Wittendorp schreef op zondag 8 juni 2014 om 08:55 | reageer
Wow, gaaf om te zien hoe ver die gaat voor zijn foto's!
-
Paul Oosterlaak schreef op zondag 8 juni 2014 om 17:21 | reageer
Erg mooi. Veel foto's zijn super, maar sommige (van de gezichten) zijn voor mijn gevoel een stuk te ver doorgeschoten in contrast.
-
Henk Hulshof schreef op dinsdag 10 juni 2014 om 11:26 | reageer
wat een fantastische platen!
-
geerjanssen schreef op woensdag 11 juni 2014 om 12:27 | reageer
Geweldige Fotografie, zonder veel Adobe kan het dus ook!
-
Cas van der Voorn schreef op woensdag 11 juni 2014 om 14:58 | reageer
@geerjanssen: Waaruit trek je de conclusie dat zijn foto's niet zoveel bewerkt zijn? Het tegendeel is het geval namelijk.
-
geerjanssen schreef op donderdag 12 juni 2014 om 10:17 | reageer
@cas van der Voorn: Omdat het heel natuurlijk over komt.
Wil je zo vriendelijk zijn aan te geven waarom ik dit niet juist zie? -
Cas van der Voorn schreef op donderdag 12 juni 2014 om 11:02 | reageer
Het meest duidelijk zie je het in de rimpelige gezichten. Die zijn echt niet natuurlijk. Dat geldt ook voor de andere z/w foto's in deze video. Neem als voorbeeld de vrouw op 2:42. Je denkt toch niet dat dat zo uit een camera rolt? Maar al zijn foto's zijn overduidelijk behoorlijk bewerkt. Dat het er voor jou natuurlijk uitziet is prima, dan zijn die bewerkingen dus geslaagd.
-
geerjanssen schreef op donderdag 12 juni 2014 om 11:44 | reageer
@Cas van der Voorn: Bedankt voor de uitleg, als dit zo is valt het voor mij onder kunst.
Ik ben de mening toegedaan dat Fotografie het nemen van een foto moet zijn en niet het maken. -
martinphili schreef op donderdag 12 juni 2014 om 12:49 | reageer
Er zit inderdaad aardig wat nabewerking in de foto's. Ik vind het alleen maar geweldig. En wat een passie voor fotografie trouwens, petje af!
Als reactie op het statement van geerjanssen hier boven mij:
Zie nabewerking als een extra stuk gereedschap dat je bij je uitrusting krijgt. Het is geen "in plaats van" , het is "daar boven op" . Goeie nabewerking is niet een slechte foto goed maken, goeie nabewerking is een goeie foto nog beter maken
Maar goed, zo kijk ik er dan tegen aan. Respect voor een ieder die een andere mening is toegedaan. -
Cas van der Voorn schreef op donderdag 12 juni 2014 om 13:29 | reageer
@geer: Je mening over wat Fotografie is kom ik vaak tegen. Ik stel dan altijd dezelfde vraag: "Ik neem aan dat je niet digitaal fotografeert?" Want een digitale foto is namelijk ALTIJD bewerkt. In je camera (of het nou Raw is of JPG, bewerkt wordt ie toch) en/of daarna met het handje in bijvoorbeeld zo'n Adobe-product.
Een analoge foto wordt/werd overigens net zo goed bewerkt, maar dat is weer een ander verhaal. -
geerjanssen schreef op donderdag 12 juni 2014 om 21:42 | reageer
@cas: het is zeker waar wat je naar voren brengt, zelfs fotografen die analoog werken met glasplaten printen het via printers digitaal op papier.Wat ik een aardig stukje vind in deze is
Photoshop gaat echtheid traceren. En dat van Adobe? -
geerjanssen schreef op donderdag 12 juni 2014 om 22:04 | reageer
@MartinPhili: die visie deel ik als het gaat om aanpassingen van bestaande zaken, als er zaken die niet in de betreffende foto zaten worden toegevoegd vind ik het kunst ( gelijk aan schilderen) wat aardig zou zijn is een fotowedstrijd met diafilm?
-
martinphili schreef op vrijdag 13 juni 2014 om 19:30 | reageer
Als je dingen gaat toevoegen of wezenlijke veranderingen toe gaat brengen is het inderdaad een heel ander verhaal Dan is de foto in feite niets meer dan een halfproduct.
Je praat in feite dan ook niet meer over nabewerkingen. Ik hoor de term manipulaties wel eens in dit verband.
Zelf doe ik het ook graag. Een foto van een model op een witte achtergrond waarbij ik dan een plaatje achter het model plak. Van twee foto's één maken. Ik durf mijn eigen werkjes dan toch geen kunst te noemen, het is meer een kunstje om het zo te doen
En een wedstrijd met diafilm zou ik nooit winnen. Ik fotografeer al zo lang digitaal dat ik niet eens meer weet hoe een rolletje in de camera moet.
Deel jouw mening
Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Ook interessant
-
National Geographic - Planet or Plastic in Museon
door Michelle Peeters
-
Winnaars National Geographic Fotowedstrijd nu te zien
door Michelle Peeters
-
Interview fotografe Anja Ligtenberg
door Michelle Peeters
-
21 verbluffende National Geographic contest-foto's
door Michelle Peeters
-
National Geographic - The Art of Wildlife Photography
door Michelle Peeters
-
National Geographic Greatest Landscapes in Museon
door Michelle Peeters
Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox
44.809 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via
Elja Trum
Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over PhotofactsGratis eBook: Fotograferen van Kinderen
Mis dit niet: Tips voor adembenemende familiekiekjes!
Ontdek 25 praktische tips waardoor je prachtige foto's van je (klein)kinderen kunt maken. Je krijgt van mij ook wekelijks nieuwe fotografietips per mail.